Facebook: een button om ook gewoon kennissen te volgen

Facebook heeft aangekondigd dat er een functie komt waarmee men iemand kan volgen zonder dat die noodzakelijkerwijze zijn vriend is. Dankzij een button (waarvan de installatie optioneel is) kan men zich abonneren op nieuwsfeeds, zonder daarom vriend te moeten worden met de betrokken personen.

post-image-3

Het staat elke Facebook gebruiker vrij om te beslissen of hij al dan niet de button "abonneren" op zijn profiel zet. Kiest men deze optie, dan aanvaardt men ook dat gelijk wie (maar wel niet iemand die geblokkeerd is) toegang heeft tot wat hij op Facebook publiceert. Het is dan ook een optie die vooral gebruikers, merken of beroemde personen, zal interesseren die Facebook gebruiken voor promotionele of commerciële doeleinden.

Bij elk abonnement kan men kiezen welke soort informatie doorgegeven wordt: alle nieuws van de persoon, het merendeel van zijn status updates, of enkel de belangrijkste updates zoals een verhuis of een verandering van job.

Nadat het enkele van de nieuwe functies van Google+ gekopieerd had (groepen vrienden, het beheer van toestemmingen met betrekking tot het profiel, enz.), is dit een nieuwigheid die toch laat denken aan een van de basisprincipes van Twitter. Gebruik de button "installeren" op uw profiel: www.facebook.com/about/subscribe.

Relaxnews
Meer info op: http://micro.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close