Flash eindelijk compatibel met de iPhone!

Het lijkt wel een mirakel: Adobe heeft een oplossing aangekondigd waarmee men Flash content kan lezen op de iPhone en iPad. Een beslissing met heel wat gevolgen.. Een echte revolutie!

post-image-3

Adobe Systems heeft aangekondigd dat versie 4.5 van haar Media Server oplossing de content uitgevers eindelijk in staat stelt om hun Flash video en andere (reclame) animaties aan te bieden op iPhone en iPad!

Deze ommekeer geschiedt in de context van een bikkelharde  concurrentiestrijd tussen tablets en smartphones. De beslissing van Apple om geen Flash te ondersteunen op zijn iDevices was nochtans ingegeven door redenen van software stabiliteit (Flash zou volgens Apple ervoor zorgen dat het systeem crasht).

Blijft natuurlijk het feit dat de beslissing om Flash compatibel te maken met de mobiele iOS toestellen niet uitgaat van Apple maar van Adobbe, doordat het haar nieuwe oplossing voor streaming Flash Media Server 4.5 in de verkoop brengt. Want daarmee kan een video die in Flash gepubliceerd werd, automatisch in HTML5 (HTTP Live Streaming) omgezet worden. Een procedure die al op YouTube toegepast werd.

In feite ondersteunt iOs van nature uit nog altijd geen Flash (deze bestanden kunnen nog altijd niet gelezen worden), maar de ondersteuning van video`s op de iPhone en iPad is al een grote sap in de goede richting.

Deze erg strategische beslissing zou Apple in staat moeten stellen om zijn koppositie op de mobiele markt te behouden, want zo kan het verhinderen dat een deel van zijn cliënteel overloopt naar Android of Windows Phone 7 toestellen.

Het is nu dus aan de uitgevers: willen zij hun publiek uitbreiden tot iPhone en iPad gebruikers, dan zullen zij de nieuwe versie van Adobe Flash Media Server 4.5 op hun servers moeten installeren (verkoopprijs vanaf 4.500 $).

Back to top button
Close
Close