Nokia geeft Symbian een boost met de Office suite van Microsoft!

En als de toekomst van de Nokia smartphones nu eens bij Symbian lag, en niet bij Windows Phone 7? Een ding is zeker: het Finse mobiele OS  moderniseert in snel tempo! Na onlangs de "Anna" update uitgebracht te hebben, kondigt Nokia nu "Belle" aan, dat de kantoorsuite van Microsoft zal bevatten. En nog gratis ook!

post-image-3

Het ene goede bericht volgt op het andere bij de smartphones van Nokia. Het moet gezegd worden dat de Symbian ontwikkelingsteams alles op alles zetten om het wegkwijnende mobiele OS te moderniseren, om zo in de technologiekoers de concurrentie te blijven aangaan met Android, iOS en Windows Phone.

Na de nieuwigheden die einde augustus voorgesteld werden met Anna, kondigt Nokia vandaag aan dat de volgende update van zijn Symbian besturingssysteem, Belle, haar reeks smartphones zal omvormen tot echte mobiele kantoren. Deze gratis updates  zullen, buiten de technologische nieuwigheden, ook een pakket Microsoft productiviteitstoepassingen (Microsoft Apps genoemd) bevatten die geen enkele infrastructuur of bijkomende gebruikslicentie vereist!

Deze "cadeautjes" zouden een echt toegevoegde waarde moeten betekenen voor de huidige gebruikers, die over enkele maanden op Symbian Belle kunnen overschakelen.

Een initiatief dat echter in twee fasen verlopen zal. De eerste update is gepland voor het vierde trimester 2011 (met de komst van Microsoft Lync 2010 Mobile, Microsoft OneNote, Microsoft PowerPoint Broadcast en Microsoft Document Connection, om toegang te hebben tot SharePoint). De tweede update wordt verwacht voor het eerste semester 2012; hij zal de functies van de toepassingen uitbreiden en zal Microsoft Word, Excel en PowerPoint als native apps brengen. Een première buiten het Windows universum!

Symbian Belle en de Microsoft Apps zullen beschikbaar zijn via een Wi-Fi verbinding (over-the-air) of door te downloaden vanop een pc, en zijn bestemd voor de Nokia mobiele toestellen N8, C7, C6-01, E7, E6, X7, 700, 701, 600 en Nokia Oro.

Back to top button
Close
Close