Nieuwigheden bij Instagram

Met zijn recente update rolt Instagram nieuwe creatieve functies uit voor de Stories, die een bredere waaier expressievormen bieden. Een daarvan is de functie ‘Reveal’. Daarbij kan u geblurde stories verzenden, die uw volgers dan kunnen onthullen door een DM te sturen of door specifieke acties uit te voeren.

post-image-3

Om deze functie te gebruiken, moet u gewoon een story aanmaken en dan naar de rubriek met de stickers gaan, waar u de optie “Reveal” selecteert. Na deze stap zal uw story gedeeltelijk verhuld zijn, en enkel uw volgers die een direct message sturen, kunnen de content bekijken.

Voor de doorsnee gebruiker zou deze functie gewoon nieuwe interacties met zijn vrienden kunnen aanmoedigen. Voor een content creator daarentegen kan deze functie een beduidende hefboom zijn voor meer engagement. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat elke direct message niet noodzakelijk vereist dat zij goedgekeurd moet worden, om de story te onthullen.

Nog andere opties worden mogelijk
Buiten deze nieuwe functie rolt Instagram ook een update uit van de bekende “Ad Yours”, waarmee u tot nu op een story kon antwoorden door een sticker te gebruiken, waardoor u een bijdrage leverde aan een keten die door andere gebruikers opgestart was. De nieuwe vorm van deze functie is “Add Your Music”. Zoals de naam het zegt kan u een song delen die past bij uw humeur, waarbij u uw volgers aanmoedigt om hetzelfde te doen.

Nog een andere nieuwigheid is “Polaroid”, waarmee u een foto kan omvormen tot een virtuele polaroidfoto, die tevoorschijn komt wanneer de gebruiker met zijn telefoon schudt. Alhoewel stories meestal draaien rond een actueel moment, roept die Polaroid-functie een gevoel van nostalgie op. Het gebruik is naar eerder retrospectieve postings gericht, waar een charmante herinnering aan het verleden geleverd wordt via de digitale lens.

Een andere interessante nieuwigheid is de invoering van de functie “Cutouts”. Daarbij kan u een deel van een foto of video omvormen tot een gepersonaliseerde sticker. Deze functie gelijkt op wat Apple biedt: ook daar kan u met een simpele druk van uw vinger stickers selecteren op basis van een foto.

De uitrol van deze nieuwe functies kadert tevens in de herwerking van de aanbevelingen en van het algoritme, dat op veel kritiek onthaald was. Instagram wil kleine creators en originele content in de schijnwerpers zetten in zijn aanbevelingen, en content aggregatoren uit deze suggesties verwijderen.

Back to top button
Close
Close