Meta zet labels bij alle AI-afbeeldingen op zijn netwerken

Binnenkort zal Meta een systeem uitrollen op zijn sociale netwerken om alle afbeeldingen te identificeren die met artificiële intelligentie aangemaakt zijn.

post-image-3

Meta, de Amerikaanse gigant achter Facebook en Instagram, kondigt aan dat het in de nabije toekomst alle door AI aangemaakte afbeeldingen zal identificeren op zijn platformen. Nick Clegg, verantwoordelijke internationale zaken bij Meta, verklaarde in een blogpost dat deze maatregel in de volgende maanden uitgerold zal worden en van toepassing is op alle afbeeldingen die gedeeld worden op Facebook, Instagram en Threads.

Meta wil zijn capaciteit verhogen om afbeeldingen te labelen die aangemaakt zijn door andere tools dan zijn eigen artificiële intelligentie, zoals door Copilot, Adobe, OpenAI en andere. Nick Clegg zegt dat hij deze labels wil kunnen plaatsen in alle talen die door elke bijhorende app ondersteund worden, als onderdeel van hun lopende ontwikkeling.

Bezorgdheid in de aanloop naar de verkiezingen
Nu de verkiezingen naderen groeit de ongerustheid over het toenemend gebruik van generatieve artificiële intelligentie om politieke verdeeldheid te zaaien. De actie van Meta komt op een geschikt moment om het publiek te proberen gerust te stellen over het mogelijk gevaar van desinformatie of misinformatie.

De verantwoordelijke internationale zaken bij Meta beklemtoont dat deze actie de totale eliminatie van valse afbeeldingen (deepfakes) niet kan garanderen, maar wel de verspreiding ervan tracht te beperken binnen de grenzen van de huidige technologische mogelijkheden.

Back to top button
Close
Close