Twitter: binnenkort gedaan met gratis toegang?

Het platform X, voorheen Twitter, voert momenteel een test uit om over te stappen op een abonnement dat één dollar kost. Zou dit het naderende einde betekenen van gratis toegang tot het platform?

post-image-3

Dit abonnement "Not a bot" genoemd, wil het aantal robots op de app verminderen, die een groot probleem vormen volgens Elon Musk. Deze maatregel zal echter alleen van toepassing zijn op wie zich nieuw aanmeldt en heeft geen impact op de bestaande gebruikers van X.

De gebruikers hebben de mogelijkheid om zich af te melden van deze formule, maar zullen dan geen content meer kunnen publiceren.

Volgens BDM hebben heel wat geregelde gebruikers van het platform laten weten dat zij misnoegd zijn over de vele veranderingen die Elon Musk doorgevoerd heeft sinds hij het platform overnam. Tot die veranderingen behoren onder andere de gratis geverifieerde badges, de overgang naar een betaald API, contentmoderatie die onvoldoende geacht wordt, en een algemene sfeer van ontevredenheid. Zelfs de trouwste gebruikers beginnen Twitter in de steek te laten om over te stappen naar door Meta gelanceerde concurrent Threads.

In Frankrijk, waar Threads niet beschikbaar is, is het Bluesky waarnaar de ontevreden gebruikers trekken. Sinds een maand proberen heel wat Franse gebruikers toegang te krijgen tot de app, die recent de kaap van een miljoen gebruikers gerond heeft volgens BDM.


Back to top button
Close
Close