SAP schrapt meer dan 3000 banen

Het Duitse bedrijf, gespecialiseerd in het creëren van software, kondigde het ontslag aan van meer dan 3.000 van zijn werknemers. SAP is ook van plan om zijn overblijvende aandelen in Qualtrics te verkopen.

post-image-3

Na Microsoft, Google en Salesforce, is het de beurt aan SAP om aan te kondigen dat het meer dan 3.000 banen schrapt. In tegenstelling tot andere tech-bedrijven, zegt SAP niet getroffen te zijn door de economische crisis. Want volgens L’Usine Digitale zou het bedrijf al zijn financiële doelstellingen bereikt hebben en zijn inkomsten met 33% verhoogd hebben.

Deze maatregel werd dus genomen om de kosten van het bedrijf te optimaliseren en een economische zekerheid te waarborgen voor het volgende jaar. Met zijn afslankingsplan zou SAP tot 350 miljoen euro per jaar moeten besparen.

Het bedrijf zou bovendien ook zijn overblijvende aandelen in Qualtrics willen verkopen, om zich enkel op zijn cloud-activiteiten te kunnen concentreren. SAP had dit bedrijf in 2018 verworven en het bezit sindsdien nog altijd 71% van de aandelen.

Over het algemeen voorziet het bedrijf stijgende inkomsten voor 2023; SAP heeft trouwens een akkoord afgesloten met BMW.

Back to top button
Close
Close