Discord veroordeeld tot een boete van €800.000 wegens het niet-eerbiedigen van de GDPR

De CNIL geeft een boete van 800.000 euro aan het platform Discord voor meerdere overtredingen op de verplichtingen die door de GDPR opgelegd worden.

post-image-3

De Franse overheidsinstelling Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés (Cnil) heeft vijf overtredingen vastgesteld die begaan zijn door het berichtenplatform Discord. Ondanks de vele inspanningen om de situatie recht te zetten, heeft de CNIL op 17 november bekendgemaakt dat het beslist heeft om Discord tot een boete te veroordelen.

Aan het platform worden verschillende gebreken verweten op het gebied van gegevensbescherming: het ontbreken van een schriftelijk beleid over het bewaren van gegevens, een gebrek aan informatie wanneer de applicatie op de achtergrond draait, een configuratie die de gegevensbescherming van de gebruikers niet waarborgt en een te zwak beleid voor het beheer van de wachtwoorden.

Als gevolg van de opmerkingen van de CNIL heeft het platform haar goede wil onmiddellijk getoond door verschillende van haar instellingen aan te passen. Dit heeft de Cnil echter niet overtuigd, die toch beslist heeft om het platform te veroordelen.

Back to top button
Close
Close