ITS Pre-Sales

Ricoh is een wereldwijde specialist die haar klanten helpt hun bedrijfsprocessen te organiseren op een efficiënte manier.

Over Ricoh Belgium

Ricoh is een wereldwijde specialist die haar klanten helpt hun bedrijfsprocessen te organiseren op een efficiënte manier. Dit realiseert Ricoh door middel van haar capaciteiten in Office Solutions, Production Printing, Managed Document Services en IT Services, waarbij een klantgerichte aanpak steeds centraal staat. Kennis en ervaring, maar vooral ook onze passie voor ons vak en onze zin voor innovatie, liggen aan de basis van ons continu succes.

Objectief

De ITS pre sales consultant werkt op een niveau van een ervaren IT architect. Hij/zij werkt nauw samen met de verkoopsorganisatie met het doel deze inhoudelijk te ondersteunen en de ITS bedrijfsdoelstellingen te realiseren. De ITS pre sales consultant is verantwoordelijk voor de technische analyse bij KMO-klanten en het ontwerp van ITS projecten in samenwerking met de ITS Operations Manager.


De ITS pre sales consultant is verantwoordelijk voor ITS technische analyse en ontwerp, werkt nauw samen met het ITS Operations team, werkt in tandem met de verkoopsverantwoordelijken en Neemt actief deel aan commerciële acties.

Hoofdtaken

- Doorgedreven verkoopsondersteuning onder de vorm van klantbezoek, presentaties, demonstraties, deelname aan Open Deur dagen, proof of concept, interne training, analyses en projectontwerp in het kader van oplossingen en diensten inzake zakelijke dienstverlening.


- Opstellen en communiceren van de ITS verkoopsprognoses, aan de verkoopsafdeling en het ITS Management.


- In staat zijn complexe projecten te ontwerpen en voor te stellen. In een aantal gevallen ook het opstellen van de projectbeschrijving en –documentatie.


- Het introduceren, trainen en ondersteunen van de ITS strategie en producten bij/van de sales teams en de technische consultants.


- Bewaken van een integrale afstemming met de ITS processen en beleid.


- Actieve deelname aan commerciële planning en strategiesessies met betrekking tot het verhogen van de financiële resultaten bij bestaande en nieuwe klanten.


- Het oplossen van technische problemen bij klanten wanneer vereist.

Profiel

- Minimaal 5 jaar ervaring in IT systeem integratie en de uitrol van grotere projecten.


- 5 jaar ervaring in pre-sales van Microsoft oplossingen en een ruime werkervaring met Microsoft IT infrastructuur en network infrastructuur.


- Ervaring in adviserende verkoop en verkoop van oplossingen.


- Een bewezen kunde in het aanbieden en uitrollen van ITS technische oplossingen in de hierboven beschreven omgevingen en de door Ricoh gevoerde ITS producten en diensten.


- Goed in het geven van presentaties aan interne en externe klanten en het eerstelijnsmanagement.


- Onderhandelen en begeleiden. 


- Goede interpersonenele vaardigheden.


- Excellente parate IT-kennis, met inbegrip van network- en softwareoplossingen.


- Zeer vertrouwd met ontwikkelingen zoals Cloud computing, beveiliging, …


- Communicatievaardigheden op alle niveaus binnen de organisatie.


- Goed in staat om complexe IT-aangelegenheden te bespreken met interne en externe klanten.


- Schrift- en presentatievaardigheden op het gebied van analyserapporten.


- In staat om specificatieboeken te ontwerpen en opstellen in samenspraak met de klant.


- Het behalen en/of behouden van industriestandaard Microsoft accreditaties en certificaties. Idem voor andere in de toekomst noodzakelijke accreditaties.


- Pragmatische manier van werken in het KMO-marktsegment.


- IT-certificaties (ITIL – PMI – Prince II, …) zijn een plus.

Meer info op deze link

Show More
Back to top button
Close
Close