Zalando lanceert mode-assistent op basis van ChatGPT

Zalando, een toonaangevend online platform voor mode en lifestyle in Europa, introduceert binnenkort een eerste bètaversie van een nieuwe, door ChatGPT aangedreven, mode-assistent, die beschikbaar komt op Zalando’s app en web platform. Hiermee kan Zalando generatieve AI inzetten om de ervaring en beleving van klanten op de website te verbeteren. 

post-image-3

Met een assortiment dat als een van de meest uitgebreide in de markt geldt, kunnen klanten soms wat hulp gebruiken bij het vinden van het perfecte artikel op Zalando.be. Dankzij de nieuwe mode-assistent kunnen klanten op basis van hun eigen woorden of modetermen door het assortiment navigeren, waardoor de zoektocht intuïtiever en natuurlijker wordt. Als een klant bijvoorbeeld vraagt "Wat moet ik aantrekken voor een bruiloft in Madrid in mei?", kan  Zalando’s mode-assistent begrijpen dat het om een formeel evenement gaat, wat voor weer het in mei in Madrid is, en op basis daarvan een schriftelijke uitleg geven met aanbevelingen voor kleding. Dit zou in de toekomst kunnen worden gecombineerd met de voorkeuren van de klant, zoals merken die zij volgen en producten die in hun maten beschikbaar zijn, om een meer gepersonaliseerde selectie van producten te bieden.


Klanten van Zalando die gebruikmaken van de mode-assistent, krijgen relevante producten te zien en kunnen voortdurend met de assistent in gesprek gaan om de resultaten te verfijnen. De eerste bètaversie zal  in de lente beschikbaar zijn in het Engels en Duits  voor een geselecteerde groep klanten. De mode-assistent zal worden aangeboden in Duitsland, Oostenrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De technologie zal een nieuwe manier introduceren, om het assortiment van Zalando te ontdekken en biedt klanten een intuïtievere vorm van mode-inspiratie. 

Met de lancering van de eerste versie van zijn mode-assistent legt Zalando de basis voor toekomstige ontwikkelingen en functies, die mode- en beauty-advies of het creëren van outfits kunnen omvatten. Met de mode-assistent wil Zalando een vertrouwde partner voor zijn klanten creëren, die privacy- en AI-bescherming biedt, in overeenstemming met Zalando’s streven naar een ervaring van vertrouwen.

Back to top button
Close
Close