THERAtRAME maakt vorderingen in zijn kankeronderzoek

Het Waalse gewest en particuliere beleggers financieren met 4,5 miljoen euro de nieuwe spin-off van de Universiteit van Luik en WelBio. Die werd THERAtRAME genoemd en is een nieuw platform voor het ontdekken van geneesmiddelen.

post-image-3

THERAtRAME is een biotech, gespecialiseerd in het onderzoek naar behandelingswijzen tegen kanker. Hij baseert zich op zwakke plekken in de ziekte, die tot nu toe niet gekend waren. De gebruikte methode is het resultaat van onderzoek van het GIGA-instituut en de Universiteit van Luik, van het interdisciplinair onderzoekscentrum in biomedische wetenschappen en van WelBio.

Het platform wil nieuw behandelwijzen uitwerken, die zich richten op de zwakheden van de kanker, die lang veronachtzaamd werden. Door gebruik van artificiële intelligentie en mathematische modellen hopen de onderzoekers nieuwe behandelingen te vinden. THERAtRAME zal toegang krijgen tot biobanken met patiëntstalen.

Tot nu kon de spin-off genieten van heel wat financiële steun afkomstig van universiteiten, publieke fondsen, technologiebedrijven alsook particuliere beleggers.

Back to top button
Close
Close