Hoe de "metaverse" de grens tussen videogames en realiteit steeds meer doet vervagen

Verschillende recente ontwikkelingen in de "metaverse" en de "transmedia" zullen in 2022 videogames steeds toegankelijker en realistischer maken. Met het risico dat de grens tussen deze twee universums steeds vager wordt. Een analyse.

post-image-3

2022 belooft spannend te worden voor de videogamesector. Heel wat techgiganten hebben recent verschillende overnames bekendgemaakt. Die duiden op een behoefte om te anticiperen op de snelle groei van de mobiele gamesmarkt en de "metaverse", een soort virtual reality-plek waar men met andere spelers kan interageren via spitstechnologische hard- en software.
In die context zal de grens tussen realiteit en videogame in de volgende maanden verder blijven vervagen.

Volgens Olaf Sonneveld, Consumer Leader bij Lenovo Benelux en verantwoordelijke voor de afdeling videogames, "verleiden de videogames het grote publiek steeds meer. Dankzij de games konden wij ook in contact blijven met onze vrienden en familie toen wij elkaar niet konden ontmoeten. De industrie is nu klaar om de volgende stap te zetten".

Stormloop op online abonnementen
Het jaar 2022 zal een echte doorbraak betekenen op het gebied van gaming-abonnementen. Steeds meer bedrijven zetten de stap, terwijl het formaat ook de gebruikers verleidt.
"Een relatief laaggeprijsd abonnement geeft hen toegang tot bijkomende diensten, zoals exclusieve content, vroege toegang tot releases van langverwachte videogames en tot onafhankelijke creatieve games. De gamers testen zo gemakkelijk nieuwe games uit zonder die allemaal tegelijkertijd te moeten kopen, en dat dankzij de abonnementsformule".

Metaverse: de toekomst van gaming
De meningen lopen uiteen over wat nu eigenlijk de "metaverse" is,  maar de meesten zijn het over één punt eens: deze virtual reality-wereld is de toekomst.
De videogame-industrie bevindt zich in polepositie om het concept van de metaverse uit te werken. En men verwacht dat het game zal fungeren als test om de metaverse in ons dagelijks leven te lanceren. Het is dus niet toevallig dat de softwaregiganten videogamebedrijven kopen.

Olaf Sonneveld besluit: "De metaverse zal een gans nieuwe dimensie geven aan videogames, door er steeds meer augmented reality (AR) en virtual reality (VR) aan toe te voegen. Het zal echt een interactieve en realistische ervaring worden, want de spelers zullen de indruk hebben dat zij volledig ondergedompeld worden in het game. Zij zullen dingen kunnen doen die zij in het echte leven nooit zouden kunnen of durven doen. Het is dat aspect dat de toekomst van de metaverse uitmaakt. Hoe die eruitziet en wat de gevolgen ervan zullen zijn, dat zal de tijd ons leren".

Back to top button
Close
Close