Vaultspeed: de Belgische start-up die de harten verovert van Silicon Valley tot in Japan

De gezondheidscrisis heeft eens te meer een jong bedrijf de kans geboden om zich te ontwikkelen. Na een recordjaar haalt Vaultspeed 3,6 miljoen euro op.

post-image-3

Blijkbaar zijn automatisering en databeheer een Belgische specialiteit aan het worden. Over het in Leuven gevestigde Vaultspeed wordt al enkele maanden overal ter wereld gepraat. Het heeft zopas 3,6 miljoen opgehaald om zijn groei verder te zetten.

Dirk Vermeiren, CTO van Vaultspeed, legt uit hoe de Belgische start-up een internationaal bedrijf als Olympus of de FOD Mobiliteit kon overtuigen: "De tool die wij gemaakt hebben, automatiseert de integratie van data die afkomstig zijn van verschillende systeembronnen in een virtuele brandkast, waar zij voor het hele bedrijf beschikbaar zijn voor een grondigere analyse. Dat is wat agile bedrijfsleiders nodig hebben om hun time-to-market te versnellen, en de complexiteit en de risico`s rond hun project te verminderen".  De start-up biedt met andere woorden een software waarmee een enorme hoeveelheid data, afkomstig van meerdere verschillende bronnen, geautomatiseerd en verwerkt kunnen worden.

Deze software heeft klanten over de hele wereld overtuigd, met name in Santa Clara County in California, waar de software van de start-up gebruikt wordt om de Covid-19-gegevens van haar burgers te beheren. Opvallend, want Santa Clara ligt in het hart van Silicon Valley, het wereldwijde technologische epicentrum. Dat een klein Leuvense bedrijf zijn Amerikaanse tegenhangers in hun vakgebied voorbijsteekt is ongelooflijk.

Fortino springt mee op de kar
Dit gezegd zijnde, Vaultspeed heeft nog altijd heel veel ambitie voor zijn toekomst. Daarvoor heeft het zopas 3,6 miljoen euro opgehaald, grotendeels via Fortino Capital Partners. Dat is een aanzienlijk bedrag voor de start-up die amper twee jaar geleden opgericht werd door Piet De Windt en Dirk Vermeiren. Vanaf het beging kreeg het jonge bedrijf steun van de Cronos-groep, die nog steeds partner is via zijn investeringsfonds CoFoundry.

Met het geld dat het ontving wil Vaultspeed meerdere profielen in dienst nemen. In totaal zullen een 18 mensen aangeworven wordn in de Belgische kantoren en een tiental worden toegevoegd aan het developers team dat in Litouwen gevestigd is. De volgende maanden lijken veelbelovend en vruchtbaar voor het jonge Belgische bedrijf, nu steeds meer bedrijven de overstap maken naar de cloud en het aantal data dat zij moeten beheren voortdurend stijgt.

Back to top button
Close
Close