G Suite wordt Google Workspace

Google reorganiseert zijn professionele tools en transformeert de G Suite volledig

post-image-3

Google stelt enkele nieuwigheden voor rond zijn professionele tools, waaronder een nieuwe naam voor G Suite, die nu Google Workspace wordt en kaderT in een complete rebranding van het merk.

G Suite, opgericht in 2015, ruimt na amper 4 jaar baan voor Google Workspace. Deze verandering is voor de Amerikaanse gigant een duidelijke manier om te tonen hoe zijn suite productiviteitstools en -software, bestemd voor professionals, geëvolueerd is. Google verklaart op zijn website: "Het pakket tools van G Suite is steeds meer geïntegreerd in onze communicatie- en samenwerkingstools. Wij hebben daarom beslist die te hernoemen naar `Google Workspace`, om duidelijker de visie van het product te reflecteren".

Buiten de nieuwe naam krijgt Google Workspace ook een nieuwe grafische identiteit met nieuwe logo`s met de vier Google-kleuren.

Googe Workspace biedt ook nog een nieuwe betalende formule die "Business Plan" heet en €15,60 per maand per gebruiker kost, met premium-opties voor de abonnees. Al deze nieuwigheden hebben uiteraard maar één enkel doel: de evolutie van G Suite aantonen dat voortaan betere synergiën biedt tussen de verschillende tools.

Alhoewel deze transformatie van G Suite naar Google Workspace als een verrassing komt, had de Amerikaanse gigant toch al getoond dat hij grotere synergiën wou creëren tussen zijn verschillende professionele tools. Vanaf mei 2020 konden de gebruikers van G Suite Google Voice gesprekken opstarten vanuit Gmail. In juli integreerde Gmail Google Docs, Chat, Meet en Rooms in zijn nieuwe interface.

Deze synergie krijgt concrete vorm met Google Workspace. De diensten Gmail, Calendar, Docs, Sheets, Slides en andere tools van de betalende versie hebben nu performantere interacties. Enkele van de nieuwigheden:  u kan voortaan Google Meet als picture-in-picture gebruiken op Docs, Sheets of Slides, een Google Doc, Sheets of Slides aanmaken vanuit Chat, er is een beter systeem voor de meldingen, en u krijgt een preview van een link vooraleer erop te klikken. Deze nieuwe functies moeten de gebruikers van Google Workspace in principe toelaten om hun taken beter te organiseren en uit te voeren.

Back to top button
Close
Close