Google in 15 cijfers… en enkele miljarden

15 cijfers, dat is weinig, vooral wanneer men Google heet. Maar hiermee kan men zich rekenschap geven van de gigantische omvang en de overheersende plaats die het bedrijf uit Mountain View in onze levens heeft kunnen innemen.

post-image-3

94%
Dat is het aantal Belgen dat gebruik maakt van Google als zoekmachine, tegenover (slechts) 65% in de Verenigde Staten. Dit valt te verklaren door een belangrijkere plaats voor Bing in de VS.

30 triljoen
Dat is het aantal op Google geïndexeerde documenten in 2012, wat neerkomt op 30.000 miljard.

100 miljard
Dat is het aantal zoekopdrachten dat elke maand op Google gemaakt wordt, wat neerkomt op bijna 3,3 miljard per dag (bijna 40.000 elke seconde).

112
Dat is het aantal talen waarin Google beschikbaar is.

540 miljoen
Dat is het aantal maandelijks actieve gebruikers op Google+  op alle Google diensten samen (ongetwijfeld zonder YouTube, dat op zich meer dan een miljard gebruikers telt…). Het gaat om alle gevallen waar een internaut, ingelogd in zijn Google account, interageert met Google+ vanuit een van de producten of diensten van Google.

1 miljard
Dat is het aantal toestellen waarop Android tegen eind dit jaar gebruikt zou moeten worden. Google heeft zo een marktaandeel van 75% bij de besturingssystemen voor smartphones, tablets, PDA`s en mobiele terminals.

4 miljard
Dat is het aantal video`s dat elke dag op YouTube bekeken wordt.

750 miljoen
Dat is het aantal gebruikers van Google Chrome, dat zo de meest gebruikte browser ter wereld is.

2 miljoen
Dat is het aantal bedrijven dat gebruik maakt van Google Apps, en samen zijn zij goed voor ongeveer 20 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

45 miljard
Dat is het aantal advertenties dat elke dag door de DoubleClick reclameregie van Google gepubliceerd wort.

1200
Dat is het aantal werknemers die miljonair geworden zijn na de beursgang van Google, dankzij de aandelen opties waarvan 500 in tientallen miljoenen, en 80 in honderden miljoenen.

1,5 miljard
Dat is het aantal foto`s dat elke week op Google+ geüpload wordt

3500
Dat is het aantal CV`s dat in 2006 elke dag naar Google verzonden werd, waar ze behandeld werden door 400 rekruteerders.

9
Dat is het gemiddeld aantal sollicitatiegesprekken bij de selectieprocedure van Google. Dit cijfer klimt tot 20 wanneer het om gevoelige functies gaat.

14
Dat is het aantal biologische restaurants dat gratis beschikbaar is op de zetel van Google in Mountain View.


Bron: references.be

Back to top button
Close
Close