De winnaars van de MIXX Awards 2009 zijn gekend!

De derde editie van de MIXX Awards vond plaats deze donderdag 22 oktober in Tour & Taxis. Meer dan 550 personen waren aanwezig voor de ceremonie die de beste interactieve campagnes van het jaar in de bloemetjes zette. Ontdek in alle exclusiviteit de winnaars van de MIXX Awards, editie 2009.

post-image-3

De jury 2009, voorgezeten door Erwin Jansen (These Days) was samengesteld uit de volgende 9 leden:

Alexander de Wispelaere (Nationale Loterij), Jok Junius (Thomas Cook), Sylvie Irzi (Voo), Tom Van Hoof (Tagora), Erik Meylemans (Saatchi & Saatchi), Patrick Van Waeyenberghe (De Persgroep), Michel Tubbax (Roularta), Didier Ackermans (Isobar/IProspect) & Hendrik Everaerts (Design is Dead).

Bekijk de beste momenten van de MIXX Awards en de beurs DMF hier!

De winnaars van de MIXX Awards 2009:

Brand awareness :

  • Belgacom/Internet is mine (Proximity BBDO) : SILVER
  • Dexia - Banner Concerts (Boondoggle) : SILVER
  • Zoo - Baby Elephant  (Boondoggle) : BRONZE
  • Toyota - iQ Font  (Happiness Brussels) : BRONZE


Direct Response :

  • Zoo - Baby Elephant  (Boondoggle):     GOLD
  • Delhaize - Pixar  (Tequila/Agency.com) :  GOLD
  • Toyota - iqFont  (Happiness Brussels) :     SILVER
  • Touring - TA2009  (LBi) :   SILVER
  • Coca-Cola - Wishmas Tree  (Amphion) :  BRONZE


Product Launch :

  • Nokia - Nokia 5800  (These Days) :  SILVER
  • Nokia - Nokia Supernova  (These Days)  : BRONZE
  • Ford Fiesta  (Ogilvy) :  BRONZE


Best Use of...

  • Dexia Axion - Banner Concerts  (Boondoggle) :    SILVER
  • Zoo - Baby elephant (Boondoggle) :  SILVER
  • Delhaize - Pixar (Tequila/Agency.com)  :  SILVER
  • Belgacom - internet is mine (Proximity BBDO)  :    BRONZE

e-advertiser 2009: KMDA
e-Agency:
Boondoggle
Lifetime Achievement:
Brice Leblévennec
European Campaign :
Toyota met iQ Font


iQ Font - Toyota
Happiness Brussels
Creative Director : Tom Galle/Ramin Afshar

"Een bewonderenswaardig peil van innovatie, en een van de beste voorbeelden van marketingstrategie, waarbij 99% van het budget gewijd werd aan het  idee, en 1% aan de inbreng van de media" (Erwin Jansen).

Twee typografen (Pierre & Damien) en een professionele racepiloot (Stef Van Campenhoudt) werkten samen om een origineel lettertype te maken door middel van de nieuwe Toyota iQ. Dit werd uitgewerkt in een tamelijk simpele maar efficiënte mise en scène: neem een iQ, steek de sleutel in het stopcontact en rijd! De bewegingen van de wagen zorgen voor golven en rechte lijnen, die door een camera opgenomen werden en op een computer uitgeschreven werden via speciale software, met medewerking van de interactieve artiest Zachary Lieberman.

De campagne onder leiding van het agentschap Happiness Brussels draait rond een moderne en efficiënte choreografie. Onze digitale eeuw waardig...
http://www.youtube.com/watch?v=Vwp4iOCECS8


Delhaize Pixar
TEQUILAAgency.com

"Deze campagne is een mooie illustratie van wat het internet aan toegevoegde waarde kan bieden bij een commerciële promotie. De intelligentie van de uitwerking heeft de ervaring van de gebruiker verbeterd, maar hielp de adverteerder ook om de promotie beter te ondersteunen".  Deze campagne voor Delhaize wou de interactie tussen de offline en online wereld optimaliseren, via de lancering van een spel kaarten die men kon verzamelen.

Inderdaad, een gekend recept. Maar wanneer dat recept door een chefkok uitgevoerd wordt, dan wordt de voornaamste uitdaging voor het merk (de interesse voor de actie drie maanden lang op topniveau houden) perfect tot een goed einde gebracht. De gebruikers stortten zich aan de kassa`s massaal op de kaarten met daarop de beeltenis van de helden uit de Pixar animatiefilm. Er ontstonden ruilbeurzen op het internet... en ook op de parkings van de Delhaize supermarkten. Een speciale vermelding verdient de integratie van het "social media" luik (Skynet en Netlog) dat het virale effect van de kaarten nog verder verhoogde op de online platformen (ruilbeurzen, games, widgets, enz.).

De resultaten voldoen aan de verwachtingen van de campagne: de minisite heeft 474.669 bezoekers genoteerd (waarvan 197.965 unieke bezoekers), en leidde tot het aanmaken van 76.512 accounts. Moeilijk om voortaan nog naast het merk Delhaize te kijken...


Baby Elephant – Zoo van Antwerpen
Boondoggle
Creative Directors : Stef Selfslagh/Vincent Jansen

"Hoe een kleine olifant omvormen tot een immense campagne, die tegelijkertijd kan zorgen voor een goede interactie, een mooie dosis emotie, een link tussen online en de echte wereld, en uiteraard goede resultaten!"
Het moet gezegd dat 200.000 nieuwe bezoekers aantrekken voor het domein van de Antwerpse Zoo geen sinecure was. Om dit tot een goed einde te brengen heeft het team dat bij Boondoggle verantwoordelijk was voor de nieuwe interactieve campagne de kaart getrokken van de "emotie", gekoppeld aan een zeldzaam evenement: de geboorte van een olifantje in gevangenschap. Zo gezegd, zo gedaan! Via het blog "baby-olifant.be" kon de bevolking dag na dag volgen wat er zich allemaal bij deze vertederende gebeurtenis afspeelde.

Het in "streaming video" vertonen van de geboorte van de baby, gekoppeld aan "user generated content", leidde tot een evenement dat zoveel belangstelling trok dat het in de annalen van de geschiedenis van het internet thuishoort. De marketing operatie is geslaagd: de minisite lokte 850.000 unieke bezoekers, waaronder nationale en internationale pers. Terwijl 560.000 mensen de geboorte van de babyolifant rechtstreeks volgden (1,2 miljoen bezoekers in de eerste week na de geboorte). Last but not least, meer dan 250.000 extra bezoekers die een ticket van de Zoo kochten om de baby te bezoeken. Opdracht volbracht!
http://www.bebe-elephant.be/


Banner Concerts – Dexia
Boondogle
Creative Directors : Stef Selfslagh/Vincent Jansen.

"Fun, vernieuwend, participatief, uitstekend uitgevoerd... Een gebruik van het web dat men al lang niet meer gezien heeft".
Wanneer de Dexia bank zijn nieuwe marketing uitdaging lanceert, dan zijn het de jongeren van 12 tot 15 jaar die het met zijn Axion rekening wil bereiken. Het motto: de jonge talentrijke "rockbands" een steuntje in de rug geven, vooral nu de muziekindustrie moet vechten om te overleven. Een marketingstrategie die dus de kaart "jongeren" trekt.

En dat wordt cash beloond! Om de stroeve relatie om te buigen die de banken hebben met hun jonge doelpubliek, heeft het agentschap Boondoggle besloten om de doelstelling van de klant uit te werken via een ongewone interactieve campagne: het merk Axion een nieuwe dynamiek geven, door de "buzz" aan te wakkeren via zoveel mogelijk kanalen die zich op jongeren richten, en tegelijkertijd een klantenrelatie op te bouwen via de verzamelde e-mail adressen. Hiervoor werd een mediaplan ontwikkeld dat volledig draaide rond op een spelwedstrijd "Axion Banner Concerts". Die moest de aandacht vestigen op de 25 live concerten gebracht binnen de beperkte ruimte van de klassieke banner. De banners vol elektrische gitaren leverden indrukwekkende resultaten - 6 miljoen impressies, voor niet minder dan 44.845 unieke bezoekers die naar de site van de bank gelokt werden. Respect!


Touring - TA 2009
LBi


"Een gouden ouwe web promo die tot uitstekende resultaten leidde"
De campagne die Touring lanceerde om haar "travel assistance" product te promoten sloeg in! De doelgroep: 30-35 jarigen. De campagne speelde zich af in twee fasen: het verwerken van nieuwe opt-in email profielen / het profileren van de bestaande gegevens, en het uitbouwen van de bekendheid van het product, wat naar meer verkopen moet leiden. Hiervoor werd vooral de focus gelegd op het optimale gebruik van een e-CRM en personalisering via de profielen. Deze persoonlijke benadering heeft geleid tot een boodschap die aan elke bestemmeling aangepast was en heeft zo bijgedragen tot het succes van de campagne.
Qua ROI overtreffen de resultaten (102.510 deelnemers) de doelstellingen van de klant met een goede 200%! 


Internet Is Mine - Belgacom
Proximity BBDO

"Het idee van deze campagne is heel simpel. De jury was vooral begeesterd door de participatie van de verschillende elementen en de mooi behaalde resultaten".
Het internet behoort aan iedereen. En waarom deze slogan van de grootste internet service provider in ons land niet in daden omzetten, door aan de (kortstondige) eigenaars van het web hun "15 minutes of fame" te bieden?
Het gebruik van een online game gebaseerd op een interactief digitaal uurwerk komt volledig tot zijn recht in deze campagne van het creatieve agentschap BBDO. Cijfers die weerspiegeld worden in de resultaten: 1,8 miljoen  bezoekers op de site in 4 weken tijd (224.680 unieke bezoekers) waarvan er 83.712 deelnamen aan de wedstrijd. Tot eer en glorie van alle winnaars die hun plek verdiend hebben in het Pantheon van de nationale operator. 


Nokia Supernova
These Days
Creative director : Sam Devolder, art director: Joeri Quinet

"Een uitstekende demonstratie van de kracht van de sociale netwerken ten dienste van de verkoop en het imago van een merk ".
Nokia orkestreerde de lancering van de nieuwe Supernova met een combinatie van sociale media, een microsite en een online campagne. In de eerste fase van de buzz hebben invloedrijke bloggers een Supernova GSM gekregen met de opdracht om de eigenaars van deze toestellen te vinden. Vervolgens kon men een feuilleton volgen op het internet waarin drie jongeren getekend werden aan de hand van hun mobiele telefoon. Het participatieve luik was gebaseerd op het idee dat "onze GSM alles weet over ons leven"; hierbij kon men op een Nokia-pagina in een sociaal netwerk boodschappen posten over wat zich zoal op zijn mobiele telefoon bevindt.
Deze campagne, ondersteund  door de klassieke media (tv, radio en print), zorgde voor de verwachte interactiviteit en heeft een groot publiek bereikt. De ambassadeurs van Nokia Supernova hebben een echte dialoog gecreëerd met de jongeren die via hun gsm wilden uitkomen voor hun stijl.


Wishmas Tree  - Coca-Cola
Amphion

"Een beloning voor een onberispelijke uitvoering en een promotionele ondersteuning met onverwachte resultaten".
Bij Coca-Cola is het traditie om elk jaar de band te versterken tussen het merk en de magie van Kerstmis. De strategie die gebruikt werd om te bewijzen dat het geluk zich in een flesje bevindt is simpel, maar dient een nobele zaak.
Via een platform vol ingewikkelde animaties kon men zijn gepersonaliseerde wenskaart versturen, waarbij Coca-Cola beloofde om bij elke wenskaart een bedrag te storten aan de Cliniclowns. Tegelijkertijd trokken offline vijf "Coca-Cola Christmas trucks"  het land door om foto`s te nemen die aan de virtuele "Wishmas tree" toegevoegd werden. De integratie werd vervolledigd met de activering van partnerships, mobile marketing, bannering, tag-on tv, enz.
Het zal dan ook niet verwonderen dat de campagne uitzonderlijke resultaten opbracht: 828.003 wenskaarten verstuurd, 17.000 foto`s gepost en meer dan 50.000 euro gestort aan de Cliniclowns, naast indicatoren voor een stijging van de omzet en van de sympathie voor het merk.


Nokia - Nokia 5800 Xpress Music
These Days

Creative director: Sam Devolder,
Art director: Gerdien Stevense
Copywriter: Joeri Quinet
Lead designer: Reginald Van De Velde                       Account: Lina Soccio


"Een geïntegreerde campagne die buiten de digitale sfeer ontsprong, met een goede dosis buzz die als strategie gebruikt werd en niet als simpelweg een tactiek. Wat uitstekende resultaten opleverde".
Nokia XpressMusic  is het verhaal van de lancering van een muziek-gsm georkestreerd door bloggers (voor het buzz aspect), gekruid met sociale media (activering), overgoten met bannering op radiosites, en omhuld met offline promotie (ondersteuning van de online inspanningen + call for action).
Met  deze communicatiecampagne wou men ook de perceptie van het merk Nokia uitbouwen. De lancering van het product heeft tijdens de hele campagne114.000 interacties gegenereerd; er werden in 9 weken tijd ongeveer 90.000 bezoekers geteld.


Ford Fiesta - Ford
Ogilvy


"Een mooi voorbeeld van `offline activering` die online ten volle effect had, en tot indrukwekkende resultaten leidde"
De lanceringcampagne moest de gebruikers verleiden en het imago van de Ford Fiesta aanzienlijk verjongen. Het bereikte doel: niet alleen kon men met de campagne veel rechtstreekse aankopen en "hot leads" genereren, maar tegelijkertijd is men erin geslaagd om het imago van de Ford Fiesta te herpositioneren als een "trendy" en innoverend merk op de automobielmarkt.
De hiervoor gebruikte middelen draaiden vooral rond een activeringsplatform: Ford Fiesta Famehousse, dat zich richtte tot de jongeren. Met een mediabudget van 75.000 euro kon de campagne 125.000 unieke bezoekers lokken in 3 weken tijd, en vooral: 500 wagens verkopen!
www.newfiesta.be

Back to top button
Close
Close