Het Amerikaans leger wil moderne soldaten

Na Singapore is het de beurt aan de Verenigde Staten om soldaten in dienst te nemen die "gewapend" zijn met mobiele telefoons.

post-image-3

Terwijl het leger van Singapore zijn soldaten uitrust met een iPad, wil de Amerikaanse strijdmacht elke soldaat een smartphone geven met apps voor militair gebruik. Zij zullen de draadloze communicatie moeten kunnen beheren, maar ook bijna overal ter wereld hun eigen draadloze netwerk kunnen uitbouwen. De telefoon wordt een wapen.

Dat is tenminste de missie van het commando dat zich in Fort Bliss in Texas bevindt, en dat belast is met de "modernisering". 1200 smartphones en tablets zouden al maandenlang getest worden, ook in de woestijn. Men denkt ook aan speciale handschoenen om de aanraakschermen te kunnen bedienen.

Het project draagt de titel "Connecting Soldiers to Digital Apps". Want uiteraard moet ook rekening gehouden worden met het veiligheidsaspect van een militaire app die in de handen van de vijand zou kunnen vallen. Het leger test drie draadloze technologieën waarmee men basisstations kan creëren die communicaties kunnen ondersteunen over een bereik van 35 km. Navy en Nato zouden naar het schijnt ook interesse hebben voor het project. De verantwoordelijke -een zekere McCarthy- zou de historisch zin uitgesproken hebben: "Het is de bedoeling van het leger om de juiste telefoon te kopen, voor de juiste personen, en om de juiste reden". En men kan hem geen ongelijk geven.

Hierbij dient opgemerkt dat de apps hun deugdelijkheid al bewezen hebben bij de opleiding van de militairen. De soldaten willen tonen dat zij de beste zijn, zoals bij videogames.

Maar er blijft nog een ander probleem: de smartphones moeten stevig zijn... En dat is een ander paar mouwen.

Show More
Back to top button
Close
Close