Microsoft wil Android ontwikkelaars lokken

Microsoft beseft dat een mobiel OS niets is als er geen App store is, en biedt nu aan de Android ontwikkelaars API tools aan, waarmee zij toepassingen kunnen omzetten naar haar Windows Phone OS.

post-image-3

Microsoft heeft aangekondigd dat het een mapping tool beschikbaar zal stellen dat de ontwikkelaars moet lokken, met een soort vertaalwoordenboek van het ene OS (Android) naar het andere (Windows Phone).

Microsoft heeft ook een witboek uitgebracht onder de titel "Windows Phone7 Guide for Android Application Developers"; daarin worden de verschillen tussen de twee concurrerende platformen beschreven, inbegrepen de manier waarop zij de inactieve toepassingen behandelen en multitasking.

Microsoft staat voor een grote uitdaging, want een studie die zopas door VisionMobile gepubliceerd werd, stelt dat 67% van de ontwikkelaar momenteel op Android werkt, en 59% op het iOS van Apple. Met 36% van de ontwikkelaars die de Windows Phone volgen, is Microsoft slechts het 7e populairste mobiele platform. Zelfs Symbian, dat een duizelingwekkende terugval kende van 46% naar 38%, doet beter dan zijn"overnemer". Waaraan we nog willen toevoegen dat Nokia nogmaals verklaard heeft dat het helemaal niet te koop stond (lees: aan Microsoft).

Over het algemeen stelt men een sterke wil vast bij de ontwikkelaars om zich te diversifiëren, door hun applicaties in een multi-platform modus aan te bieden. Verleden week heeft het Duitse bedrijf Software AG nog Metismo verworven, een bedrijf van ontwikkelaars met een platform dat in staat is om Java toepassingen te converteren die native draaien op Android, BlackBerryOS, Windows Phone en WebOS van Palm (nu in handen van HP).

Show More
Back to top button
Close
Close