Saskia Van Uffelen uitgeroepen tot "Digital Champion van België"

Johan Vande Lanotte, minister van Economie, heeft Saskia Van Uffelen, CEO van Bull, de titel" Digital Champion van België" toegekend.

post-image-3

De "Digital Champion" heeft de taak de burgers, gemeenschappen en bedrijven te sensibiliseren voor de informatie- en communicatietechnologieën en zo de groei van de plaatselijke digitale economie te stimuleren. De Europese "Digital Champions" zullen regelmatig samenkomen en de Europese Commissie adviseren over de strategie die gehanteerd moet worden op het digitale vlak.

In een brief gericht aan elke Lidstaat had Voorzitter José Manuel Barroso in februari dit jaar gevraagd dat zij een "Digital Champion" zouden aanwijzen, om te helpen dit doel te verwezenlijken.

De benoeming van Saskia Van Uffelen is het gevolg van een initiatief van Neelie Kroes, Europees Commissaris belast met de Digitale Agenda, die wil dat elke Lidstaat een "Digital Champion" aanstelt. Saskia Van Uffelen wil met name initiatieven nemen verzameld onder de noemer "Live online!". Deze acties zouden de digitale vaardigheden meer moeten stimuleren in het onderwijs, de economie, en bij de kwetsbaarste groepen van de samenleving.

Twee jaar gelden was Saskia Van Uffelen verkozen tot "ICT Woman of the Year" door het magazine Data News. Zij heeft ook de campagne "IT is cool" gelanceerd, een project dat de vaardigheden van de leerlingen op digitaal vlak wil promoten op de scholen.

Show More
Back to top button
Close
Close