Becloud vDatacenter: de samenwerking Belgacom - Tech Data gaat de actieve fase in

Tijdens de traditionele Meet-IT van Tech Data hebben Walter Van Uytven, Director Becloud Belgacom, en Patrick Steenssens, Country Manager Tech Data Belux, de ontplooiing aangekondigd van hun Becloud vDatacenter project, waarmee het channel Cloud oplossingen kan aanbieden aan zijn klanten.

post-image-3

De Becloud diensten groeperen de professionele infrastructuuroplossingen die op de Cloud van Belgcom gebaseerd zijn. De filosofie van het project is dat het aanbod vooraf vastgelegd wordt en standaard is, dit om de procedures te vereenvoudigen en kosten te besparen. Met de Becloud vDatacenter oplossing kan men zelf zijn cloud servers samenstellen. Het onderscheidt zich daarmee van het vContainer aanbod, waarmee men dan weer een volledig gepersonaliseerd virtueel datacenter kan maken, maar waarbij de tarifering via een bestek verloopt.

Via een zeer eenvoudige interface kiest de klant (of zijn reseller, in het geval van kleine structuren) de capaciteit van de schijf, de CPU/RAM kracht, het OS (Linux, Windows), en het verkeer... Daarna wordt gefactureerd op basis van het gebruikte volume of, naar keuze, via een vast maandelijks abonnement. In dit geval heeft het contract een duur van 6 maanden, de tijd om het systeem te leren kennen. Daarna is de virtuele server klaar voor gebruik in een van de datacenters van Belgacom.

Met deze samenwerking bieden Belgacom en Tech Data dus Cloud oplossingen voor de resellers. Het is de bedoeling een bedrijf toe te laten een serverpark uit te bouwen zonder in materiaal te moeten investeren, en dat voor een vooraf overeengekomen prijs. Met ook de mogelijkheid om aan lage kost een test uit te voeren. De reseller van Tech Data zal dus Storage verkopen van de apparaten zelf, en van het netwerk.

De resellers kunnen zo het universum van de Acces As a Service betreden, met diensten die zij onder hun eigen naam (white label) kunnen aanbieden.

Daar waar Belgacom rechtstreeks werkt met klanten die over een IT-team beschikken, zal de reseller van het Tech Data channel de piloot moeten worden van zijn klant, door hem een Infrastructure As a Service aan te bieden.

Het virtuele datacenter berust op de combinatie van het platform van Tech Data en de Cloud van Belgacom, maar het is de reseller die het contract met zijn klant zal tekenen, en voor hem de enige verantwoordelijke zal zijn. "De eerste linie van de dienstverlening zal dus door de reseller verzekerd worden", stipt Patrick Steenssens aan.
 
Belgacom multichannel

Voor Walter Van Uytven zet Belgacom hiermee zijn multichannel beleid verder. En tot de talrijke manieren om de klant te bereiken, behoort ook de een webgebaseerd aanbod dat vergelijkbaar is met dat van Amazon.

Voor de reseller is er geen sprake van een echte certificering, legt Patrick Steenssens uit, maar van verschillende opleidingen, bootcamps e.a. De baas van Tech Data is zich bewust van de evangelisatierol van de verdeler: "Wij moeten missionarissen worden".

Een echt Belgische Cloud

Tot de argumenten die de twee bedrijven aanhalen, behoren het gewicht en de geloofwaardigheid van Belgacom in België. Becloud beweert de enige te zijn die zijn eigen datacenters kan aanbieden op het Belgisch grondgebied, en zijn eigen mobiele netwerk dat geïntegreerd kan worden in de Cloud diensten. "Wij bieden de waarborg dat de gegevens locaal bewaard worden", beklemtoont Walter Van Uytven, die eraan toevoegt dat Belgacom over zijn eigen datacenters in België beschikt, in totaal een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. Een oppervlakte die in februari eerstkomend nog vergroot zal worden.

Het doelpubliek

Met dit nieuwe aanbod richt Tech Data zich met name tot de resellers die over een fysieke infrastructuur beschikken, en die ervaring willen opdoen met het virtuele. Patrick Steenssens verzekert dat voor dit kanaal het financiële model meer rendabel is (en dus met betere marges) in de Cloud dan in de fysieke wereld. "En bij de fabrikanten bestaat een groeiende trend om voor het directe model te kiezen. Met de Becloud vDatacenter oplossing, koppelen wij de reseller los van de infrastructuur".

De doelgroep is groot, want Belgacom wil via zijn kanalen zowel de KMO als de corporate bedrijven bereiken.

En nu de oplossing ontplooid werd, kunnen de echte discussies met het channel van Tech Data beginnen.

Show More
Back to top button
Close
Close