Budgetten voor cloudbeveiliging stijgen met 37

De conclusies van Fortinet's nieuwste rapport over cloudbeveiliging zijn bemoedigend: de meerderheid van de bedrijven kiest voor hybride en multi-cloudstrategieën. Tegelijkertijd zullen hun budgetten voor de bescherming van gevoelige gegevens met 37% stijgen!

post-image-3
Het nieuwste rapport van Fortinet over cloudbeveiliging identificeert de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd die hun cloudomgevingen willen beschermen, evenals de strategieën waar zij de voorkeur aan geven. 
Op basis van een onderzoek onder 927 cyberbeveiligingsprofessionals wereldwijd, trekt het rapport 3 belangrijke conclusies.

De eerste is dat organisaties de voorkeur geven aan hybride en multi-cloud benaderingen. Tegelijkertijd geven ze de voorkeur aan één geïntegreerd cloudbeveiligingsplatform in plaats van meerdere beveiligingsoplossingen.
“In 2024 zal de meerderheid van de bedrijven (78%) kiezen voor hybride en multi-cloud strategieën. 43% gebruikt een mix van cloudomgevingen en on-premise infrastructuren, terwijl 35% een multi-cloudstrategie volgt. Deze cijfers zijn in 2 jaar tijd licht gestegen. Toen gebruikte 39% van de bedrijven de hybride cloud en 33% de multi-cloud", aldus het onderzoek.

Tegelijkertijd zijn de cyberbeveiligingsuitdagingen in verband met de cloud en de noodzaak om de beveiligingsmaatregelen binnen cloudomgevingen te versterken kritischer geworden in het licht van de volgende generatie bedreigingen die gebruikmaken van AI. “96% van de bedrijven zegt zich matig tot zeer veel zorgen te maken over cloudbeveiliging. Terwijl 61% van de respondenten verwacht dat hun budget voor cloudbeveiliging de komende 12 maanden zal toenemen.”

Bedrijven verwachten hun budgetten met 37% te verhogen om gevoelige gegevens te beschermen en naleving van de regelgeving te garanderen in een IT-ecosysteem dat steeds meer op de cloud vertrouwt.

Beveiligings- en complianceproblemen in het hart van clouduitdagingen

Ondanks de voortdurende adoptie van de cloud blijft het implementeren van consistente multi-cloudbeveiliging complex. “Beveiligings- en compliancekwesties zijn de grootste zorg (59%) van de respondenten en vormen daarom een obstakel voor een snellere overstap naar de multi-cloud. Technische uitdagingen (52%) en beperkte middelen (49%) werden door bedrijven ook genoemd als obstakels.

Deze situatie wordt nog verergerd door het tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden. Het tekort aan cloudbeveiligingsspecialisten baart 93% van de respondenten zorgen.
“Hybride en multi-cloud omgevingen, die van nature complex zijn, zijn moeilijker te beveiligen. 95% van de bedrijven zegt echter dat een uniform cloudbeveiligingsplatform, gecombineerd met één geconsolideerd dashboard, het mogelijk zou maken om gegevens consistent en uitgebreid te beschermen binnen de gehele cloudperimeter,” bevestigt Tom Van Gramberen, Cloud & Channel Belux bij Fortinet.

Hij besluit: “Bedrijven hebben daarom een goed inzicht nodig in deze omgevingen. Het inzetten van een geïntegreerd beveiligingsplatform garandeert hetzelfde hoge beveiligingsniveau in alle omgevingen. De toegevoegde bonus van automatisering is dat het het beheer voor operationele teams vereenvoudigt en een globaal overzicht biedt voor alle betrokken partijen.
 
Show More
Back to top button
Close
Close