De voordelen van het migreren van IT naar de cloud

De meeste IT-afdelingen zijn zich bewust van de vele voordelen van het overstappen van een on-premise IT-omgeving naar een cloudomgeving. Sommige bedrijven zien echter op tegen het proces. Jean de Villiers, Chief Customer Officer bij Unit4, legt uit.

post-image-3
Het migreren van een ERP-systeem naar de cloud biedt organisaties meer flexibiliteit en toegankelijkheid. Sommige bedrijven aarzelen echter nog steeds om de sprong te wagen uit angst voor complexe, grootschalige operaties. Jean de Villiers, Chief Customer Officer bij Unit4, legt uit waarom deze angst ongegrond is.
“Het is logisch dat organisaties niet lang willen wachten tot een verandering vruchten afwerpt. Maar het goede nieuws is dat de overstap naar cloud computing veel eenvoudiger is dan je zou denken,” zegt Villiers.
 
Vroeger betekende de migratie naar een ERP-systeem in de cloud dat er op twee sporen moest worden gewerkt, waarbij het bestaande lokale systeem en het nieuwe cloudsysteem naast elkaar draaiden. Dit betekende dat het legacy-systeem vaak 18 tot 24 maanden werd behouden totdat de overstap naar ERP was voltooid. “Organisaties verloren onnodig geld. Gelukkig kunnen organisaties dankzij low-code en open API's nu veel sneller overstappen op de cloud", legt Jean de Villiers uit.
 
Geleidelijke overgang dankzij het 'land and expand'-model
 
Bovendien is de commerciële aanpak van ERP-leveranciers radicaal veranderd. “Voorheen boden leveranciers bedrijven die naar de cloud gingen diensten, klantondersteuningsteams en 24/7 ondersteuning. Maar niet al deze diensten waren nodig, verre van dat. Tegenwoordig hanteren leveranciers een 'land and expand'-model, wat een geleidelijke overstap naar cloud computing en een uitbreiding van het ERP-systeem inhoudt,” legt de Unit 4-expert uit.
 
Bovendien hebben veel leveranciers nu een model dat ze hebben ontwikkeld op basis van best practices. Hierdoor kunnen ze precies aangeven wat er wordt verwacht van de mensen die verantwoordelijk zijn voor de migratie, de hoeveelheid werk die erbij komt kijken, de duur van de processen en de kosten ervan.
 
Verbeterde communicatie met software-uitgevers
 
Een laatste reden waarom organisaties aarzelen om naar de cloud te migreren is dat softwareleveranciers in het verleden notoir moeilijk waren om mee te communiceren. “Het vinden van de juiste persoon om antwoord te krijgen op een vraag was vroeger een ontmoedigende taak. Tegenwoordig hebben de meeste software-uitgevers het aantal medewerkers dat direct contact heeft met klanten teruggebracht tot één of twee. Daardoor verloopt de communicatie soepeler en sneller. En omdat steeds meer taken worden geautomatiseerd, hebben medewerkers meer tijd om eraan te besteden. 

Het idee dat mensen hebben om naar de cloud te migreren komt niet meer overeen met de werkelijkheid. Vandaag de dag is migratie veel sneller, eenvoudiger en goedkoper dan tien jaar geleden. Als gevolg daarvan is “het iets geworden om naar uit te kijken. En hoe sneller bedrijven actie ondernemen, hoe sneller ze de vruchten kunnen plukken van cloud ERP", besluit de specialist.
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close