Lenovo stimuleert groei met AI-gebaseerde oplossingen

Het IT-bedrijf boekte 10% groei in zijn laatste fiscale kwartaal. De groepsomzet bereikte 13,8 miljard dollar en het nettoresultaat verdubbelde tot 248 miljoen dollar. De omzet uit niet-PC's bereikte een recordhoogte van 45%.

post-image-3
De groei van Lenovo Group in het vierde fiscale kwartaal laat zien dat het IT-bedrijf heeft weten te profiteren van de enorme groeikansen in AI. 
In de tweede helft van het jaar groeide de omzet van Lenovo met 6% j-o-j, terwijl de nettomarge herstelde van een daling in de eerste helft naar een stabiele marge in de tweede helft. 

Het bedrijf heeft zichzelf ondergedompeld in een tijdperk van ongekende AI-mogelijkheden via zijn pocket-to-cloud portfolio, sterke partnerecosysteem en AI-strategie die in oktober 2023 op Tech World werd ingehuldigd met de lancering van de eerste golf van AI-gebaseerde pc's en andere infrastructuur- of serviceoplossingen. 

Lenovo verwacht dat de AI-gebaseerde pc de komende drie jaar zal evolueren van high-end naar mainstream, wat een innovatiecyclus voor de industrie zal stimuleren. 
“Hybride AI zorgt ook voor meer vraag naar AI-infrastructuur en klanten vragen steeds meer om AI-oplossingen en -diensten op maat - met name AI-advies, ontwerp, implementatie en onderhoud”, aldus het bedrijf.

De verkoop van high-performance computing heeft recordniveaus bereikt. Verwacht wordt dat AI-servers bijna twee keer zo snel zullen groeien als de totale servermarkt naarmate de markt verschuift naar AI-infrastructuur. 

“De resultaten van Lenovo over het vierde kwartaal laten zien dat we in al onze bedrijfsonderdelen zijn teruggekeerd naar groei, maar ons momentum versnelt, gedreven door de ongekende mogelijkheden die hybride AI biedt. Door onze slimme transformatiestrategie en jarenlange investeringen in innovatie hebben we een uitgebreide set AI-mogelijkheden opgebouwd en pionieren we op de revolutionaire markt voor AI-pc's", aldus Yuanqing Yang, voorzitter en chief executive officer. 

Kansen en duurzame groei 

De pc-business was nummer één in vier van de vijf regio's, met een recordmarktaandeel in Noord-Amerika. 
De smartphonemarkt groeide met dubbele cijfers. Pc's, tablets en smartphones zijn allemaal teruggekeerd naar groei in de tweede helft van het jaar.  
Vooruitblikkend wordt verwacht dat het volume van de pc-markt zal terugkeren naar het niveau van voor Covid, waarbij smartphones al een dubbelcijferige jaar-op-jaar hypergroei laten zien. 

AI-pc's zullen de komende drie jaar geleidelijk verschuiven van het hogere segment naar de mainstream, aangezien Lenovo zijn eerste golf AI-pc's heeft verscheept en er de komende kwartalen nog meer zal verschepen. 

Tegelijkertijd ontving de groep de prijzen voor Best Value Chain Initiative en Best Green Product, evenals de eervolle vermelding in de categorie Circular Economy Company of the Year tijdens de CRN Sustainability Tech Summit.
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close