Mendix en Snowflake gebruiken low-code om de waarde van data te vergroten

De Siemens-tak die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van low-code software heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Snowflake, een bedrijf dat gespecialiseerd is in data cloud-oplossingen. Het doel is om meer waarde te halen uit bedrijfsgegevens met behulp van AI.

post-image-3
Organisaties verzamelen en analyseren steeds meer gegevens, maar vinden het moeilijk om hier optimale waarde uit te halen. Om het potentieel van bedrijfsdata te benutten, is de technische expertise van professionele ontwikkelaars nodig om toegang te krijgen tot deze data en deze te integreren in applicaties. 

Door Snowflake's Data Cloud te combineren met Mendix's low-code applicatie-ontwikkelplatform, kunnen gezamenlijke klanten van de twee IT-bedrijven nu profiteren van een end-to-end ontwikkelingstraject, inclusief efficiëntere software-ontwikkeling, verbeterde mogelijkheden voor het maken van applicaties voor mobiele apparaten en beveiliging door functies zoals dynamische data-afscherming en end-to-end encryptie. 

“De samenwerking tussen Mendix en Snowflake stelt organisaties in staat om de wederzijdse sterke punten van onze twee bedrijven te combineren. Met low-code zorgen we ervoor dat mensen in verschillende rollen binnen organisaties toegang hebben tot deze bron van nuttige data en deze kunnen gebruiken in applicaties die waarde creëren", legt Jethro Borsje, Chief Ecosystems Officer bij Mendix, uit.
 
“Om echt te kunnen profiteren van AI, moet data op een intelligente manier worden ingezet, door data en AI te integreren in software. Dankzij deze nieuwe samenwerking tussen Snowflake en Mendix kunnen onze klanten het volledige potentieel van hun data benutten en AI-verbeterde toepassingen creëren,” voegt Robert Jones, Executive Vice President, Global Sales bij Siemens Digital Industries Software, toe.

Low-code stelt multidisciplinaire teams van professionele ontwikkelaars en bedrijfsexperts in staat om samen te werken aan digitale transformatieprojecten en maximale waarde te halen uit de data van een organisatie. De samenwerking tussen Snowflake en Mendix geeft deze uitgebreide teams eenvoudiger toegang tot meer gegevens via een low-code drag-and-drop interface voor datagestuurde softwareontwikkeling op maat van de bedrijfsbehoeften.”
 
“Bij Snowflake bouwen we aan de toekomst met data, AI en apps.  Deze samenwerking met Mendix versterkt onze toewijding aan onze klanten,” zegt Tarik Dwiek, Head of Technology Alliances bij Snowflake. “Samen overbruggen we de kloof tussen data, business en IT en geven we duizenden organisaties over de hele wereld nieuwe mogelijkheden om data om te zetten in groei.”

Het low-code platform van Mendix wordt gebruikt door meer dan 4.000 bedrijven in 46 landen en heeft een actieve community van meer dan 300.000 ontwikkelaars met meer dan 200.000 applicaties.
 
Show More
Back to top button
Close
Close