Samsung onthult nieuwe reeks slimme schermen

Nieuwe producten van de Koreaanse reus die in 2024 op de markt komen, bieden een nieuwe fase van home entertainment-ervaring dankzij geavanceerde processors en AI-gestuurde functies.

post-image-3
Samsung heeft zijn nieuwe reeks Neo QLED 8K/4K tv's en OLED tv's onthuld, evenals een nieuwe generatie soundbars die "de home entertainment-ervaring naar een hoger niveau tillen met AI".

"We verleggen de grenzen van home entertainment door AI op nieuwe manieren te gebruiken", zegt Tonnie van Schijndel, Marketing Manager Television & Audio bij Samsung Benelux. 
"Het assortiment van dit jaar biedt producten die niet alleen uitzonderlijke kijkervaringen leveren, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan de levensstijl van onze consumenten."

De nieuwe QN900D serie Neo QLED 8K TV's is uitgerust met de NQ8 AI Gen3 processor, die als revolutionair wordt gezien op het gebied van AI TV's. 
De processor is voorzien van de Neural Processing Unit, die twee keer zo snel is als zijn voorganger en 25 keer meer neurale netwerken biedt om scherpe details te garanderen, ongeacht het bronsignaal.
 
Daarnaast biedt de TV een verbeterde kijkervaring dankzij AI-gestuurde beeldtechnologie, waaronder 8K AI Upscaling Pro. 
AI Motion Enhancer Pro zorgt voor vloeiende bewegingen, terwijl Real Depth Enhancer Pro diepte toevoegt. Functies die volgens de fabrikant een nieuwe standaard zetten voor visuele onderdompeling.
 
Ondertussen is ook de geluidskwaliteit van de Neo QLED 8K-modellen verbeterd dankzij IA-audiotechnologie, waaronder Active Voice Amplifier Pro, dat dialogen isoleert van achtergrondgeluid, en Object Tracking Sound Pro, dat geluid synchroniseert met actie op het scherm voor een dynamische kijkervaring.
 
De Neo QLED 8K is ook uitgerust met AI-functies, waaronder AI Energy Mode, waarmee energie wordt bespaard zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit, en AI Customization Mode, waarmee het beeld wordt aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker.
De Neo QLED 8K is verkrijgbaar in twee modellen, de QN900D en QN800D, in formaten van 65", 75" en 85".
 
Slimme functies met Samsung Tizen OS 

In 2024 transformeert Samsung de gebruikerservaring met AI-connected displays via Tizen OS - een ecosysteem voor naadloze integratie. 
De nieuwste tv's maken automatisch verbinding met bestaande netwerken en apparaten, zodat er geen extra hubs nodig zijn. 
De integratie met smartphones is ook verbeterd met de nieuwe tv-serie. Dankzij Smart Mobile Connect fungeren smartphones als universele afstandsbedieningen en gamecontrollers met een aanpasbare gebruikersinterface en haptische feedback. 
 
Tegelijkertijd heeft Samsung ook Samsung Daily+ gelanceerd, een Smart Home platform dat applicaties samenbrengt in categorieën zoals SmartThings, gezondheid, communicatie en werkruimte, elk gericht op verschillende aspecten van het verbeteren van de levensstijl en thuisomgeving van gebruikers.
 
Ondertussen biedt de 2024 Neo QLED 4K-serie innovatieve functies, aangedreven door de NQ4 AI Gen2-processor, die de kijkervaring verbetert. 
Met 's werelds eerste Pantone gevalideerde beeldscherm voor nauwkeurige kleurweergave en Dolby Atmos voor meeslepend geluid, zet de Neo QLED 4K de standaard voor de ultieme 4K UHD-ervaring. De Neo QLED 4K zal verkrijgbaar zijn in formaten van 43 tot 98 inch.
 
Daarnaast heeft Samsung 's werelds eerste niet-verblindende OLED geïntroduceerd, die onnodige reflecties elimineert met behoud van diepe zwarttinten en heldere beelden, ongeacht de schermverlichting. 

De 2024-serie omvat ook de nieuwste soundbar uit de Q-serie, de Q990D, met een 11.1.4-kanaals configuratie en draadloze Dolby Atmos. Een soundbar boordevol praktische functies en geavanceerde audiotechnologieën, zoals Q-Symphony.

Tot slot heeft Samsung de gloednieuwe Music Frame onthuld, een speaker die als een fotolijstje in elk interieur past en bovendien is voorzien van een onzichtbare stroomkabel. 
Gebruikers kunnen de voorkant personaliseren met hun eigen foto's of illustraties. 
Het apparaat kan functioneren als een zelfstandige draadloze speaker, maar kan ook worden gekoppeld met een soundbar of Samsung TV voor surround sound. Er kunnen tot 5 Music Frames met elkaar worden verbonden.
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close