Hoe maatschappelijke veranderingen de IT-sector op zijn grondvesten doen schudden

Een nieuw rapport belicht de maatschappelijke omwentelingen die de IT-sector de komende jaren ingrijpend zullen veranderen. Hier zijn de top 5 trends waar bedrijven aandacht aan moeten besteden.

post-image-3
In een nieuw rapport van de integrator van IT-oplossingen Insight worden de belangrijkste trends belicht waarmee bedrijven in 2024 het potentieel van nieuwe technologieën kunnen benutten.
 
Het rapport kijkt vooruit naar een jaar dat wordt gekenmerkt door radicale technologische veranderingen, van de opkomst van 'phygital' consumenten, IoT en AI, tot hoe bedrijven een balans vinden tussen duurzaam werken en een groeiend gedecentraliseerd personeelsbestand. 
Op basis van hun kennis van de markt belichten de specialisten achter het rapport 5 trends die de IT-sector radicaal zullen veranderen.

-De digitale ervaring vermenselijken 

Technologie gebruiken om de ervaring van klanten en werknemers te transformeren wordt een prioriteit voor bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve manieren om de digitale en fysieke wereld te overbruggen.

-AI op elk niveau 

Bedrijven maken steeds meer gebruik van generatieve kunstmatige intelligentie om waardevolle inzichten uit hun gegevens te halen, de productiviteit te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren. Ze moeten echter goed kijken naar regelgeving, governance, gegevens, toegang en beveiliging. Dit betekent dat ze ethische normen, regels en beleid moeten ontwikkelen, robuuste beveiligingsmaatregelen moeten implementeren en de vertrouwelijkheid van gegevens moeten waarborgen.
Generatieve AI zal bedrijven daarom helpen om gegevens te exploiteren en organisatorische intelligentie te maximaliseren.

-De Groene Dageraad 

Duurzame werkpraktijken in informatie- en communicatietechnologieën krijgen steeds meer voet aan de grond in de digitale sector. Dit omvat een reeks factoren zoals energieverbruik, duurzaamheid van de toeleveringsketen en productlevenscycli die zijn ontworpen om duurzame bedrijfspraktijken te handhaven.

-Intelligente connectiviteit

De proliferatie van verbonden apparaten en de toenemende convergentie van AI en IoT verandert de wereld. De intelligente 'edge' zal hierin een cruciale rol spelen door gegevens vast te leggen en om te zetten in kennis, wat ook een holistische benadering van cyberbeveiliging vereist.

-Transformatie van de werkomgeving 

Werknemers willen steeds meer gedecentraliseerd werken. Generatieveranderingen, globalisering en de opkomst van werken op afstand herdefiniëren de werkomgeving, en IT-technologieën kunnen een sleutelrol spelen bij het mogelijk maken van decentralisatie, flexibiliteit en samenwerking binnen bedrijven.
 
"Technologie wordt steeds belangrijker voor onze klanten. Het vormt nu het hart van bedrijven en hun bedrijfsstrategieën," legt Phil Hawkshaw, EMEA CTO & Director of Technology bij Insight, uit. 

"Terwijl het tempo van technologische innovatie blijft versnellen en de markt zich blijft ontwikkelen, zorgen maatschappelijke veranderingen ervoor dat opkomende technologieën op alle niveaus van de onderneming worden toegepast. Voor servicepartners is een belangrijke rol weggelegd om hun klanten te voorzien van het advies dat ze nodig hebben om de complexiteit het hoofd te bieden. 

Volgens de experts in dit rapport zal het tempo van digitale transformatie en het proces van het benutten van bedrijfsgegevens alleen maar toenemen. Daarom adviseren de experts van Insight bedrijven om zich sneller aan te passen en flexibel te zijn, en daarbij gebruik te maken van de schat aan ervaring van serviceproviders en andere gespecialiseerde consultants.
 
Show More
Back to top button
Close
Close