Visma, het IT bedrijf dat 19 miljard euro waard is

Visma zet haar internationale expansie voort en trekt nieuwe investeerders aan. De deal brengt de waarde van het bedrijf op 19 miljard euro.

post-image-3
De leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware breidt zijn aandeelhoudersbasis uit om zijn internationale expansie te ondersteunen. De deal verhoogt de waarde van Visma naar €19 miljard, dankzij de komst van 20 nieuwe investeerders, waaronder Altaroc, Jane Street, NPS en NYC Retirement System.

Het bedrijf kondigde aan dat de transactie "zal resulteren in een netto nieuwe investering van ongeveer €3 miljard van bestaande aandeelhouders.
"We zijn verheugd dat we deze nieuwe blijk van vertrouwen hebben ontvangen van Hg en andere toonaangevende investeerders in een transactie die onze ontwikkeling bevestigt", aldus Merete Hverven, CEO van Visma.
 
Na een periode van voortdurende internationale expansie is de Visma Groep nu aanwezig in 28 landen met meer dan 15.000 werknemers.
In de tussentijd heeft het bedrijf zijn bedrijfsmodel gericht op SaaS-producten voor de private en publieke sector. 
Aan het einde van het derde kwartaal van 2023 bedroegen de jaarlijks terugkerende inkomsten €2,2 miljard, een stijging van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 
Show More
Back to top button
Close
Close