Hoe SAS het tekort aan analytische experts bestrijdt

Het IT-bedrijf heeft de handen ineengeslagen met de ULB en FOREM om het tekort aan biostatistici aan te vullen. Kennis van SAS is erg gegeerd in farmaceutische bedrijven en klinisch onderzoek.

post-image-3
De uitgever van analytische software heeft zich aangesloten bij een nieuw opleidingsprogramma voor werkzoekenden, aangeboden door de Université Libre de Bruxelles (ULB) en de openbare dienst voor opleiding en begeleiding van werkzoekenden in Wallonië. 
De cursus 'StaRClin' is bedoeld om werkzoekenden met een diploma in de gezondheids- en levenswetenschappen voor te bereiden op het tekort aan biostatistici op de markt. 
"Kennis van SAS-software is essentieel voor een baan in deze sector", bevestigt het IT-bedrijf.

Het nieuwe programma begon afgelopen september met een theoretische cursus die in december eindigt. Het wordt echter voortgezet met een stage van drie maanden in een bedrijf. 
Na een zorgvuldige selectieprocedure werden ongeveer 8 kandidaten geselecteerd om deel te nemen aan deze geavanceerde training in biostatistiek toegepast op klinisch onderzoek.
 
SAS speelt een belangrijke rol in de praktische onderdelen van de cursus. "Deelnemers leren de basis van het programmeren met SAS en ontdekken een breed scala aan statistische en data science technieken", legt het bedrijf uit. 

Alle deelnemers aan het trainingsprogramma zijn al afgestudeerd, dus ze hebben een solide kennisbasis. Gezien de grote vraag naar biostatistici op de arbeidsmarkt is dit programma een unieke kans om hun carrière een boost te geven. 
SAS-vaardigheden zijn een belangrijke troef: de grote farmaceutische bedrijven werken voornamelijk met SAS, dus deze organisaties zijn voortdurend op zoek naar personeel dat de software kan gebruiken.
 
"Dit project is in lijn met de strategie van SAS om onze software en expertise aan te bieden om studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière. We zijn verheugd dat we de ULB en FOREM in deze specifieke missie kunnen ondersteunen. De deelnemers aan deze opleiding zullen dankzij onze tools de nodige kennis verwerven om het verschil te maken in klinisch onderzoek en in andere belangrijke projecten in de farmaceutische sector", legt Amy Donckers Academic Program Manager Benelux bij SAS uit.
 
Show More
Back to top button
Close
Close