Visma neemt Syntegro over

De uitgever van bedrijfssoftware heeft het Belgische HR-technologiebedrijf Syntegro overgenomen, dat bekend staat om zijn oplossingen voor personeelsbeheer. Het bedrijf groeit internationaal.

post-image-3
Ondernemingssoftwarespecialist Visma heeft het Belgische HR-technologiebedrijf Syntegro overgenomen, dat al 16 jaar software voor workforce management ontwikkelt. 
Met deze overname versterkt Visma haar positie op de Belgische markt, terwijl Syntegro haar groeiambities op de Nederlandse en Europese markt voortzet.
 
Syntegro werd in 2007 opgericht door vier ingenieurs die oorspronkelijk een SaaS-oplossing voor workforce management hadden ontwikkeld. 
Met de komst van een nieuwe aandeelhouder en een nieuwe algemeen directeur heeft Syntegro haar omzet verzesvoudigd en is het aantal medewerkers gestegen van 10 naar 50. Het bedrijf heeft nu zo'n 700 klanten. 

Het bedrijf heeft nu zo'n 700 klanten, waaronder veel grote bedrijven met meer dan 250 werknemers.

"De populariteit van SaaS-oplossingen is de afgelopen 5 jaar sterk gestegen in alle marktsegmenten. De grote flexibiliteit van de Syntegro-oplossing is gebaseerd op een configuratie die volledig op maat van de klant wordt gemaakt en geen programmering vereist", benadrukt het bedrijf.
 
Dankzij de overname door Visma kan Syntegro blijven groeien zonder dat er iets verandert voor de klanten. De bedrijfsnaam, producten en alle contracten blijven hetzelfde. Aan de andere kant kan het bedrijf nu, als lid van de Visma-groep, een beroep doen op de enorme expertise van het Visma-ecosysteem.
 
"Syntegro is de absolute referentie geworden voor workforce management oplossingen op de Belgische markt, met een belangrijke doorbraak in Nederland", verheugt Frank De Weser, Managing Director van Syntegro zich.

"In een snel veranderende economie, waar een schreeuwend tekort is aan personeel, moeten bedrijven het volledige potentieel van hun medewerkers kunnen benutten. We zien een groeiende vraag naar workforce management oplossingen die ontworpen zijn om de optimale inzet van personeel te faciliteren, in lijn met de nieuwe realiteit van werk. Met de overname van Syntegro breidt Visma haar portfolio van HR-oplossingen voor personeelsbeheer uit en zet het een grote stap in de richting van het consolideren van haar positie in deze markt," concludeert Mikael Westöö, voorzitter van de raad van bestuur van Visma.
 
Show More
Back to top button
Close
Close