Dell Technologies versterkt zijn AI-strategie

Het IT-bedrijf heeft besloten zijn op AI gebaseerde strategieën te versterken met grote upgrades voor opslag. Dell PowerScale systemen bieden nu tot 200% meer prestaties.

post-image-3
Dell Technologies heeft belangrijke updates voor dataopslag aangekondigd en bereikt infrastructuurcertificering met NVIDIA DGX SuperPOD om organisaties in staat te stellen het potentieel van AI en generatieve AI volledig te benutten.

"Opslagprestaties spelen een cruciale rol in het succes van AI- en generatieve AI-strategieën. Onze klanten verwachten van ons dat we de grenzen van storage-innovatie verleggen. We voldoen aan deze behoeften door snelle, efficiënte en veilige toegang tot data te bieden, waardoor deze wordt omgezet in een schat aan mogelijkheden voor AI en generatieve AI", zegt Arthur Lewis, President, Global Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies.
 
De nieuwe upgrades voor Dell PowerScale, het meest flexibele, veilige en efficiënte scale-out bestandsopslagsysteem op de markt, komen tegemoet aan de groeiende vraag van klanten naar hogere prestaties op het gebied van AI en generatieve AI.
 
"Met de optimalisaties die zijn doorgevoerd in de PowerScale OneFS-software kunnen bedrijven nu sneller AI-modellen voorbereiden, trainen, afstemmen en exploiteren", aldus het bedrijf.
Dankzij de nieuwe PowerScale all-flash opslagsystemen op basis van de nieuwste generatie Dell PowerEdge servers zullen ze hun streamingprestaties zien verdubbelen, zowel in lezen als schrijven.
 
"We maken elke 17 minuten een technische wijziging, een tempo dat onmogelijk zou zijn zonder een krachtige IT-infrastructuur die al onze processen ondersteunt", zegt Dan Keyworth, Director of Business Technology bij McLaren Racing. 
"Met de krachtige opslag- en computermogelijkheden van Dell PowerScale hebben we alles wat we nodig hebben om geavanceerde AI-toepassingen te benutten en te slagen op dit gebied.
 
PowerScale zal een nieuwe intelligente scale-out mogelijkheid bieden om de prestaties van elke compute node te optimaliseren voor een beter gebruik van de GPU, waardoor gegevens sneller kunnen worden verwerkt voor AI-training, validatie en inferentie.

Door de samenwerking tussen Dell en NVIDIA zullen klanten ook kunnen profiteren van de gevalideerde combinatie van NVIDIA DGX-systemen, Dell PowerScale-storage en NVIDIA's Quantum-2 InfiniBand- en Spectrum Ethernet-netwerken om te profiteren van snellere en efficiëntere AI-storage. PowerScale is naar verwachting de eerste Ethernet-storageoplossing die is gevalideerd voor NVIDIA DGX SuperPOD, NVIDIA's kant-en-klare AI-infrastructuursysteem voor datacenters.
      
In een tijd waarin 87% van de bedrijven multi-cloudstrategieën gebruikt, geeft Dell zijn klanten de vrijheid om hun data te verwerken waar ze maar willen: op locatie, aan de rand of in publieke clouds.
 
Dell APEX File Storage for Microsoft Azure, de nieuwste toevoeging aan het Dell APEX Storage for Public Cloud portfolio, levert dataservices, prestaties en uitzonderlijke functionaliteit op bedrijfsniveau voor Microsoft Azure. Klanten zullen eenvoudig kunnen voldoen aan de behoeften van resource-intensieve AI- en machine learning-toepassingen zoals Azure OpenAI Service en Azure AI Vision.
 
Dell APEX File Storage voor AWS en Azure stelt organisaties in staat om cloud-native AI- en generatieve AI-workflows uit te voeren op data die worden gehost in publieke of on-premise clouds, terwijl de datastroom wordt verbeterd. 
Door de samenwerking van Dell met Databricks kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen uit een verscheidenheid aan grote taalmodellen en de MosaicML-bibliotheken van Databricks gebruiken om een basismodel opnieuw te trainen met hun eigen gegevens die zijn opgeslagen in Dell APEX File Storage, voor meer flexibiliteit in multi-cloudomgevingen.
 
Deze samenwerking met Databricks bouwt voort op Dell's partnerships in het ecosysteem voor datamanagement om bedrijven te helpen hun initiatieven op het gebied van AI en analyse te versnellen. Daarnaast kunnen klanten met Dell's moderne, open data lakehouse inzichten halen uit data, ongeacht de locatie, door de integratie van Starburst analytics software met Dell PowerEdge servers en Dell PowerScale, Dell ECS en Dell ObjectScale file en object storage systemen.

Dell PowerScale OneFS upgrades zullen later deze maand wereldwijd beschikbaar zijn.
Dell PowerScale all-flash systemen van de volgende generatie en nieuwe intelligente scale-outs zullen wereldwijd beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024.

Dell PowerScale wordt momenteel gecertificeerd door NVIDIA DGX SuperPOD en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 zijn voltooid.

Dell APEX for File Storage voor Microsoft Azure zal wereldwijd beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024.

Dell APEX for File Storage integratie met Databricks en MosaicML is vandaag beschikbaar op AWS en zal in de eerste helft van 2024 beschikbaar zijn op Microsoft Azure.
 
Show More
Back to top button
Close
Close