XXImo pioniert met betalingsverwerking via de AWS Cloud

Het mobiliteitsplatform voor ondernemingen wordt een van de eerste Visa-kaartverstrekkers die betalingen verwerkt via Amazon Web Services (AWS Cloud). Een activiteit die mogelijk wordt gemaakt door de heroriëntatie van de bedrijfsactiviteiten.

post-image-3
Met de sluiting van de datacenters van XXImo en de migratie van alle activiteiten naar de AWS Cloud, kan het platform voor mobiliteitsbetalingen nu uitkijken naar groei in heel Europa met zijn multimodale mobiele betaaloplossingen.

XXImo, het platform voor mobiliteitsbetalingen voor ondernemingen, heeft aangekondigd dat het volledig van start gaat op Amazon Web Services. 
Vanaf het eerste kwartaal van 2024 wordt het een van de eerste Visa-kaartuitgevers in de EU die betalingen uitsluitend via de AWS Cloud verwerkt. 

Door betalingen te verwerken via AWS Payment Cryptography en Visa Cloud Connect kan XXImo zijn operationele uitgaven optimaliseren en zijn bedrijf laten groeien om mobiliteitsbetalingen flexibel en toegankelijk te maken voor werkgevers en wederverkopers in heel Europa.

"Als gelicentieerde betalingsverwerker en e-money instelling biedt XXImo mobiliteitsbetaalkaarten met compliant verwerking rechtstreeks aan bedrijven, evenals white-label oplossingen aan wederverkopers in brandstof, parkeren, opwaarderen, fleet management en verhuur," aldus het bedrijf, dat verwacht dat de vraag naar deze compliancediensten de komende twee jaar een aanzienlijke groei zal stimuleren.

"Met XXImo-kaarten die worden geaccepteerd in het hele mobiliteitsnetwerk, inclusief vliegreizen, hotels, alle soorten openbaar vervoer, autoverhuur, gedeelde fietsen en scooters, en brandstof, kunnen klanten hun werknemers meer reismogelijkheden bieden en tegelijkertijd hun impact op het milieu meten en beheren," voegde het bedrijf eraan toe.

"Door een cloud-native strategie met AWS te implementeren, kan XXImo ook de reikwijdte van zijn onderzoek en ontwikkeling met Amazon Bedrock en Amazon SageMaker uitbreiden en onderzoeken hoe generatieve AI de mobiliteitsmanagementervaring voor klanten en hun werknemers kan verbeteren, terwijl machine learning wordt gebruikt om nieuwe analyseniveaus aan zijn rapporten toe te voegen", zegt Zaheer Sacranie, Chief Technology Officer bij XXImo.

"De overstap naar AWS en het verwerken van betalingen in de cloud heeft ons bedrijf getransformeerd en een krachtige nieuwe basis voor groei en innovatie gegeven", zegt Tanuja Randery, AWS Managing Director voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
 
Show More
Back to top button
Close
Close