Orange Belgium versterkt zijn samenwerking met het ecosysteem van start-ups en technologisch talent

De telecomoperator wil een belangrijke techwerkgever worden in België via zijn "Lead the Future"-strategie. Om deze strategie te versterken, is de operator een partnerschap aangegaan met Orange Ventures, een dochteronderneming voor durfkapitaalinvesteringen die gespecialiseerd is in het ondersteunen van technologieprofielen in België.

post-image-3
Orange Ventures wil zijn activiteiten in België uitbreiden met een portefeuille van 350 miljoen euro aan activa onder beheer. 
De entiteit heeft al niet minder dan 25 dossiers onderzocht, waarvan 8 start-ups hun oplossing hebben voorgesteld aan Orange Ventures en partnerinvesteerders. 
Als ze fondsen werven, kan Orange Ventures hen helpen toegang te krijgen tot het open innovatie-ecosysteem en de technologische en commerciële expertise van de Orange Groep.

Het doel van de durfkapitaaldochteronderneming is om te investeren in innovatieve start-ups op gebieden die van strategisch belang zijn voor Orange en daarbuiten. 
Met een beheerd vermogen van €350 miljoen is Orange Ventures een van de grootste aanbieders van durfkapitaal in Europa. Haar investeringsstrategie is erop gericht om toekomstige wereldwijde technologiekampioenen te helpen, innovatie aan te moedigen en nieuwe duurzame en verantwoordelijke bedrijfsmodellen te ondersteunen.

Dit nieuwe financiële partnerschap zal Orange Belgium in staat stellen om zijn "Lead the Future"-strategie te implementeren door een voorkeurswerkgever te worden op het gebied van technologie en telecommunicatie via interne leerprogramma's en externe partnerschappen.
 
"De komst van Orange Ventures naar België is een kans voor het fonds om toekomstige wereldkampioenen te identificeren en te financieren en hen te helpen groeien buiten België, waarbij de focus ligt op volwassen bedrijven met een hoog groeipotentieel in verschillende domeinen zoals Networking en IT, B2B SaaS, Data, AI, Cybersecurity, Fintech, e-Health, Industry 4.0, Content, Marketplaces of Gaming en VR," aldus het bedrijf.

Orange Ventures is van plan om te investeren in early-stage impact start-ups op het gebied van climatech, caretech, de circulaire economie en inclusie. "België is een bijzonder interessant geval, aangezien Orange Belgium sterk aanwezig is in het technologie-ecosysteem, met name via het Orange Fab BeLux start-up acceleratieprogramma, en 5G Labs."
 
Orange Fab en Orange Ventures werken hand in hand en bestuderen samen de markt en start-ups. Beide programma's willen actief bijdragen aan de groei van Belgische start-ups en waarde creëren door links en partnerships te genereren met het Orange ecosysteem. Orange Ventures neemt de uiteindelijke investeringsbeslissing, verwerkt de investeringen en houdt toezicht op het bestuur van het bedrijf. 

De nieuwe fase in deze samenwerking begon met een pitchingsessie op het hoofdkantoor van Orange Belgium. Acht start-ups die aan de criteria van Orange Ventures voldoen en door Orange Fab BeLux zijn geïdentificeerd, stelden hun oplossingen voor aan potentiële investeerders. Orange Belgium en Orange Ventures hopen dat dit evenement zal leiden tot toekomstige financieringsrondes en dat het de steun van Orange Belgium voor lokale start-ups zal consolideren.

"Door deze samenwerking tonen we aan waar het bij open innovatie om draait. Het is een unieke aanpak om start-ups te ondersteunen en win-win-partnerschappen te creëren, waarbij bedrijven de innovatie van start-ups benutten en start-ups toegang krijgen tot belangrijke accounts en expertise," legt Werner De Laet, Chief Enterprise & Innovation Officer bij Orange Belgium, uit.
 
Door de ontwikkeling van Orange Ventures in België te ondersteunen, hoopt Orange Belgium de eerste risicokapitaalinvesteringen te zien vloeien naar de start-ups die door Orange Fab zijn geselecteerd.
 
Start-ups die contact willen opnemen met het Orange Ventures-investeringsteam kunnen dat doen via Orange Fab of rechtstreeks via de Orange Ventures-website.
Show More
Back to top button
Close
Close