Acer onthult een "brilloos" 3D-scherm

De Taiwanese computerfabrikant lanceert de "SpatialLabs View Pro 27", een scherm dat een stereoscopische 3D-ervaring biedt zonder bril.

post-image-3
Het nieuwe 27-inch SpatialLabs-scherm met 4K-resolutie biedt creatieve professionals een meeslepende 3D-wereld waarvoor geen bril of specialistische accessoires nodig zijn. 
Het beeldscherm is uitgerust met een stereoscopische 3D-oplossing aangevuld met het nieuwe Acer Immerse Audio-systeem, evenals een suite met geavanceerde ontwikkeltools voor het produceren van 3D-creaties met maximale natuurgetrouwheid. 
Het 3D-scherm maakt gebruik van een eye-tracking module om de positie en bewegingen van gebruikers in realtime te detecteren, zelfs in omgevingen met weinig licht. Het 27-inch 4K UHD-scherm met 2D- en 3D-modi levert nauwkeurige details en diepte. 

Gebruikers kunnen schakelen tussen 2D en 3D stereoscopische weergaven, met een verversingssnelheid van 160 Hz, een helderheid van 400 nits en een kleurnauwkeurigheid van Delta E< 2. 
Een verwijderbare klep op de monitor verbetert de waargenomen kleurnauwkeurigheid en vermindert afleiding, zodat gebruikers geconcentreerd kunnen blijven en de beeldkwaliteit behouden tijdens het bekijken van hun creaties op het scherm.

Het nieuwe beeldscherm wordt vergezeld door Acer Immerse Audio voor een unieke meeslepende virtuele headset-ervaring. De AI-geoptimaliseerde geluidsinnovatie maakt gebruik van gerichte akoestische straaloverdracht en mechanismen die de positie van het hoofd van de gebruiker volgen om ruimtelijk geluid te produceren dat wordt geprojecteerd door twee naar boven gerichte 2,5 watt drivers. 

Naast de presentatie van 3D-beelden is het SpatialLabs Experience Center Pro compatibel met gerenommeerde rendering engines zoals Unreal en Unity.
De Acer Steam VR Gateway helpt VR- en XR-ontwikkelaars om hun creaties om te zetten in 3D-beelden met een hoge resolutie en zonder bril. In combinatie met Acer's OpenXR runtime leveren de schermen stereoscopische beelden in compatibele toepassingen.

Het scherm is uitgerust met vele essentiële poorten en aansluitmogelijkheden, zoals HDMI 2.1, USB Type-C, DP 2.0 en dubbele USB Type-A.

De Acer SpatialLabs View Pro 27 zal verkrijgbaar zijn in Q1 2024.
Show More
Back to top button
Close
Close