Orange Belgium presenteert 360°-oplossing voor mobiele netwerkbeveiliging

De telecomoperator werkt samen met IT-beveiligingsspecialisten cyan AG en SAM aan een nieuwe 360°-oplossing voor mobiele netwerkbeveiliging. De mobiele netwerkbeveiliging zal naar verwachting begin 2024 beschikbaar zijn en moet het niveau van beveiliging en contentfiltering aanzienlijk verbeteren.

post-image-3
De nieuwe samenwerking tussen Orange Belgium en IT-bedrijven cyan AG en SAM Seamless Network heeft geresulteerd in een nieuwe beschermingsoplossing die het niveau van netwerkbeveiliging voor particuliere en zakelijke klanten moet verbeteren.

Uit een enquête die in mei 2021 door GfK werd uitgevoerd, bleek dat de helft van de ondervraagden bang is om het slachtoffer te worden van cyberaanvallen. Hun angsten hebben vooral betrekking op misbruik van persoonlijke gegevens en aanvallen met financiële gevolgen. 
Een op de drie respondenten zegt echter geen speciale software te gebruiken om hun smartphone of andere apparaten te beschermen. 

Voor Orange Belgium is de vereiste om veilige en betrouwbare oplossingen aan te bieden niet langer een optie. Daarom gebruikt de operator nu een state-of-the-art platform dat de netwerkinfrastructuur en de toegang van klanten beschermt tegen DDoS-aanvallen22 en blokkeert het meer dan 50 van dergelijke aanvallen per week.
Ten tweede wordt het webverkeer van alle Orange Belgium-klanten gefilterd door de Belgium Anti-Phishing Shield-oplossing van het Center for Cyber Sec Belgium (CCB), dat een lijst van gevaarlijke websites opstelt. Op basis van deze lijst wordt gevaarlijk verkeer ook geblokkeerd. 
Daarnaast voert Orange Belgium beperkte campagnes, waarbij klanten die gevaarlijk verkeer genereren vanaf een geïnfecteerd apparaat per e-mail en vervolgens telefonisch worden benaderd.

De samenwerking met cyan AG, sinds 2018 partner van Orange voor cyberbeveiligingsoplossingen, moet leiden tot de lancering begin 2024 van een oplossing voor mobiele netwerkbeveiliging die het niveau van beveiliging en contentfiltering aanzienlijk moet verbeteren. 
Tegelijkertijd zal Orange Belgium end-point protection toevoegen: het beveiligingspakket zal klanten ook beschermen tegen cyberbedreigingen wanneer ze een van hun mobiele apparaten aansluiten op een openbare wifi, een ander netwerk gebruiken met dataroaming, enz.

In de tweede helft van volgend jaar zal, in samenwerking met SAM, netwerkbeveiligingssoftware worden toegevoegd die in een vaste modem wordt geplaatst, zodat thuis- en zakelijke klanten ook kunnen profiteren van bescherming thuis, waardoor een 360° cyberbeveiligingsoplossing ontstaat.

"Met de aankondiging van de 360° netwerkbeveiligingsoplossing laten we opnieuw zien dat we onze klanten centraal stellen. Ons partnerschap met toonaangevende leveranciers zoals cyan en SAM zal ons in staat stellen om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen en die te overtreffen, waar ze zich ook bevinden, door een geïntegreerde, gebruiksvriendelijke en betrouwbare cyberbeveiligingsoplossing aan te bieden voor al hun aangesloten apparaten," zegt Christophe Dujardin, Chief Consumer Officer bij Orange Belgium.

Van zijn kant heeft cyan zich tot doel gesteld de online connected ervaring te optimaliseren. "Wij geloven dat mensen niet bang hoeven te zijn om op het internet te surfen," verklaarde Markus Cserna, CEO & CTO van cyan AG. 

Orange Belgium genereerde een omzet van 1.391 miljoen euro in 2022 en had meer dan 3 miljoen klanten op 31 december 2022, en in Luxemburg, via haar dochter Orange Communications Luxembourg.
Show More
Back to top button
Close
Close