Nieuwe applicaties versnellen financiële transformatie van bedrijven

Workday, leverancier van applicaties voor financieel beheer, is een samenwerking aangegaan met Accenture om nieuwe oplossingen te bieden aan bedrijven die hun financiële beheertools willen verbeteren. Het doel is om deze flexibeler, datagestuurd en klantgerichter te maken.

post-image-3
De twee bedrijven hebben de ontwikkeling aangekondigd van een set samenstelbare, datagestuurde financiële applicaties die flexibel geconfigureerd kunnen worden om klanten in de software- en technologiesector, de detailhandel en de mediasector te helpen sneller te reageren op veranderingen.

De oplossingen voor de sector zijn gezamenlijk ontwikkeld om te integreren met Workday Financial Management om de optimalisatie van de financiële kernactiviteiten van bedrijven te versnellen. 
Aangedreven door data en analytics digitaliseren de nieuwe oplossingen processen door middel van intelligente automatisering, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. 
"Dit verlaagt de kosten, verbetert de operationele efficiëntie en rust medewerkers uit met de nieuwe vaardigheden die ze nodig hebben om te gedijen in een veranderende omgeving", zegt Emma McGuigan, senior managing director en hoofd van enterprise- en industrietechnologie bij Accenture.

Het nieuwe aanbod sluit aan bij de gezamenlijke marktstrategie van Workday Industry Accelerators, die vorig jaar werd opgericht om te helpen voldoen aan de groeiende vraag naar digitale transformatie in veel sectoren.

"CFO's moeten uitgaven optimaliseren en winstmarges vergroten, maar ook nieuwe manieren vinden om data te gebruiken om winstgevende groei te stimuleren", vervolgt Emma McGuigan. 

 "Dit initiatief met Accenture is een belangrijke aanvulling op de Industry Accelerators van Workday, die de kracht van Workday combineren met de diepgaande branche-expertise van onze partners om de cloud-transformaties van onze klanten te helpen versnellen. De wereldwijde samenwerking tussen Workday en Accenture brengt in de kern de kracht van ons cloud-native platform samen met AI en ML. Daarnaast helpen innovatieve en vooruitstrevende experts onze klanten om transformatieve technologieën in te zetten om veranderingen in hun financiële bedrijven te versnellen met behoud van flexibiliteit en veerkracht," aldus Matthew Brandt, senior vice president global partners bij Workday.

De oplossingen voor de software- en technologiesector pakken belangrijke uitdagingen aan op het gebied van facturering (inclusief abonnementen en verbruiksfacturering), omzetprognoses en kostenoptimalisatie. De oplossingen omvatten quote-to-cash, financiële planning en analyse, en uitgaven- en cashflowoptimalisatie.

Retailtoepassingen helpen klanten met planning, winkelactiviteiten en personeelsbeheer. Ze beschikken over kant-en-klare integraties, configuraties en rapporten om de integratie van Workday Financial Management met andere merchandising- en voorraadbeheeroplossingen te optimaliseren. Een uitgebreide verkoop- en analyseoplossing voor de detailhandel biedt winkeloperators dashboards waarmee ze hun prestaties beter kunnen begrijpen; en een oplossing voor personeelsbeheer biedt retailers een op feiten gebaseerde oplossing voor het plannen en beheren van hun personeelsbestand.

Het media-aanbod richt zich op productiefinanciering, het genereren van inkomsten en contracten, en titelafschrijving. De branchespecifieke platforms zijn specifiek ontworpen voor productietraining en het genereren van inkomsten via multimediacontent, met een moderne digitale kern van Workday Financial Management.

De samenwerking combineert de branche- en functionele kennis, innovatie en interoperabiliteit van Accenture met het krachtige technologieplatform, het fundamentele datamodel en de geavanceerde analyses van Workday. De versterkte samenwerking tussen de twee organisaties bouwt voort op meer dan 15 jaar samenwerking om veerkracht op te bouwen en technologische transformatie te stimuleren in HR- en financiële bedrijven voor gezamenlijke klanten over de hele wereld.
Show More
Back to top button
Close
Close