Orange Belgium verlengt zijn strategisch partnerschap met de Vlaamse overheid

De Vlaamse overheid heeft haar "partnership of trust" met de mobiele operator voor mobiele connectiviteit en Internet of Things diensten verlengd voor de komende 5 jaar. Een overheidscontract ter waarde van 23 miljoen euro.

post-image-3
De Vlaamse Overheid heeft Orange Belgium geselecteerd als vertrouwenspartner voor mobiele connectiviteit en Internet of Things diensten voor de komende vijf jaar. Het contract kan worden verlengd tot 7 jaar. 

Het doel van dit nieuwe overheidscontract ter waarde van 23 miljoen euro is om alle overheidsdiensten in het Vlaamse Gewest te laten profiteren van het mobiele netwerk en de bijbehorende diensten van Orange Belgium tegen concurrerende prijzen. 
De diensten omvatten de levering van een breed en modulair aanbod van mobiele telefonie, mobiele datacommunicatie voor professioneel gebruik en "Machine to Machine" (M2M) en het Internet of Things (IoT) aan een brede waaier van administratieve entiteiten. Dit contract illustreert het streven van Orange Belgium naar uitmuntendheid in klantenervaring, waarbij de operator waardeproposities op maat blijft ontwikkelen en optimaliseren.
Het aanbod moet de overheid een partner op lange termijn garanderen op basis van all-inclusive (flat-rate) aanbiedingen in een context van steeds toenemend dataverbruik.

Het raamcontract tussen de partners geldt voor een periode van vijf jaar, verlengbaar tot zeven jaar, en heeft een contractwaarde van meer dan 23 miljoen euro. 
In totaal zullen meer dan 75.000 simkaarten en 9.500 kaarten voor "Machine to Machine" (M2M) en "Internet of Things" (IoT) diensten worden geactiveerd voor verschillende administratieve entiteiten. 

Op het gebied van mobiele telefonie en mobiele data wordt het aanbod van Orange Belgium omschreven als revolutionair, flexibel en innovatief. Voor M2M/IoT zijn de sleutelwoorden transparantie, expertise en betrouwbaarheid.

Er zijn ook een aantal diensten die een belangrijke toegevoegde waarde zullen bieden op het vlak van comfort en veiligheid. Dit zijn onder andere Mobile Intelligent Voice Services, Orange Phone app, Mobile Threat Protection, Smart Parking voor EV, Start Walking 5G, IoT Live Objects en Mobile Antennas for Events.

Tot slot heeft Orange Belgium zich al gevestigd als een echte innovator in Vlaanderen met de opening van het eerste 5G-netwerk in de haven van Antwerpen, het eerste permanente 5G-laboratorium in Antwerpen en de uitrol van 5G-technologie in de centrale steden Antwerpen, Gent, Leuven en langs de Vlaamse kust.

"We zijn verheugd om onze samenwerking met de Vlaamse overheid, een langdurige partner sinds 2003, voort te zetten. Dit partnership weerspiegelt ons streven naar uitmuntendheid in klantenervaring en ons vermogen om uitstekende connectiviteitsdiensten en op maat gemaakte waardeproposities aan te bieden," zegt Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium.

"Ons doel is om geavanceerde telecomoplossingen aan te bieden, niet alleen in termen van technologie, maar ook in termen van volume en prijs, zodat al onze klanten ervan kunnen profiteren", zegt Frank Geets, Chief Executive Officer van Facilitair Bedrijf (Infrastructure Management).
Show More
Back to top button
Close
Close