Check Point neemt start-up Atmosec over

De leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen heeft de overname aangekondigd van Atmosec, een start-up die gespecialiseerd is in de snelle detectie van schadelijke SaaS-applicaties. De overname versterkt het beveiligingsaanbod van Check Point.

post-image-3
Cyberbeveiligingskampioen Check Point heeft de overname aangekondigd van Atmosec, een start-up die gespecialiseerd is in de snelle detectie van schadelijke SaaS-toepassingen, het voorkomen van risicovolle SaaS-communicatie van derden en het herstellen van SaaS-misconfiguraties. 

Deze overname versterkt Check Point's toewijding aan het optimaliseren van zijn cloud security-aanbod en het dichten van beveiligingsgaten in SaaS-applicaties. 

De wijdverspreide toepassing van SaaS-applicaties stelt organisaties bloot aan een breder scala aan cyberbedreigingen. 
Volgens cijfers van Statista gebruiken bedrijven wereldwijd gemiddeld 130 SaaS-applicaties. Uit onderzoek van Atmosec blijkt echter dat er nog eens 700 SaaS-applicaties worden gebruikt zonder medeweten van IT-afdelingen. 
Daarnaast zijn honderden applicaties van derden verbonden met SaaS-platforms van bedrijven, zoals O365 en Slack. 
Dit alles vergroot niet alleen het potentiële aanvalsoppervlak, maar introduceert ook talloze applicaties die kwaadaardig kunnen zijn of misbruikt kunnen worden om gevoelige informatie vrij te geven, vaak zonder de juiste IT-autorisatie.

"De overstap naar SaaS-applicaties brengt specifieke problemen met zich mee, vooral met betrekking tot kwaadaardige communicatie tussen SaaS-applicaties. Atmosec's detectie, risicobeoordeling en mogelijkheden voor volledige zichtbaarheid spelen een belangrijke rol bij het aanpakken van deze problemen," zegt Nataly Kremer, productmanager en hoofd R&D bij Check Point Software Technologies. 

"De integratie van Atmosec's technologie in Check Point Infinity stelt ons in staat om een van de meest veilige SASE-oplossingen op de markt aan te bieden, waarmee organisaties SaaS-beveiliging effectief kunnen beheren, inbreuken op gegevens, ongeautoriseerde toegang en malwareverspreiding kunnen voorkomen en tegelijkertijd kunnen zorgen voor een robuuste en adaptieve zero-trust omgeving," voegde Kremer toe.

De belangrijkste kenmerken van de technologie van Atmosec zijn als volgt:
-Snelle detectie en ontkoppeling van kwaadaardige SaaS-applicaties, in minder dan 10 minuten.
Voorkomen dat SaaS-applicaties van derden kunnen communiceren met de SaaS-omgeving van een bedrijf.
Geef volledig inzicht in geautoriseerde en ongeautoriseerde SaaS-applicaties.
Corrigeer verkeerde configuraties in SaaS-applicaties, zoals openbaar toegankelijke opslagplaatsen.
-Versterk multi-factor authenticatie (MFA) om toegang te krijgen tot applicaties, en nog veel meer.

"De nieuwe functies zullen geleidelijk worden uitgerold naarmate de roadmap vordert, zodat organisaties kunnen profiteren van deze cruciale verbeteringen vanuit het Check Point Infinity-platform dat ze al gebruiken," aldus Check Point.

Atmosec is opgericht in januari 2021 en heeft momenteel 17 medewerkers.
Show More
Back to top button
Close
Close