Fortinet presenteert een ultrasnelle oplossing voor incidentdetectie

De SecOps-oplossing van Fortinet, aangedreven door AI, versnelt radicaal de detectie van en reactie op beveiligingsincidenten. Deze aanpak betekent dat incidenten automatisch onder controle kunnen worden gebracht in slechts enkele seconden!

post-image-3
Uit de resultaten van een onafhankelijke analyse uitgevoerd door Enterprise Strategy Group blijkt dat klanten van Fortinet's SecOps-oplossing erin zijn geslaagd om hun incidentdetectie-, onderzoeks- en reactieprocessen te verfijnen, met een productiviteitstoename van 86%. 
Bedrijven hebben ook hun niveau van cyberrisico's verlaagd, hun productiviteit verbeterd en bestaande teams in staat gesteld meer te doen in minder tijd.
Samen betekenen deze voordelen dat de financiële investering (terugverdientijd) in de SecOps-oplossing van Fortinet zichzelf in slechts één maand terugbetaalt.

"Bedrijven moeten AI-gebaseerde cyberbeveiligingsoplossingen inzetten die zijn geconsolideerd in een geïntegreerd cyberbeveiligingsplatform om sneller bedreigingen van hun groeiende aanvalsoppervlak te neutraliseren.

Het onderzoek meet de voordelen van Fortinet's SecOps-aanpak, waardoor organisaties een beter inzicht krijgen in de voordelen van het automatiseren van incidentdetectie en containment, evenals bedreigingsonderzoek en respons," aldus John Maddison, Chief Marketing Officer en EVP, Product Strategy, Fortinet.

Het meten van de voordelen van Fortinet's SecOps-aanbod

Volgens het ESG-onderzoek hebben bedrijven die Fortinet's oplossingen hebben ingezet besparingen en voordelen gerealiseerd op de volgende 3 gebieden:  

De tijd die nodig is om bedreigingen te identificeren is gedaald van 168 uur (of 21 dagen van 8 uur) naar minder dan een uur, als ze worden gedetecteerd. Dit is mogelijk dankzij de EDP-technologieën van Fortinet die zijn geoptimaliseerd door kunstmatige intelligentie en geavanceerde gedragsanalyse. De tijd die nodig is om bedreigingen te triagen is teruggebracht van 8 uur naar 10 minuten, terwijl de tijd die nodig is om ze te neutraliseren is teruggebracht van 4,2 uur naar slechts 1 minuut dankzij de geïntegreerde aanpak van Fortinet.

-De tijd die nodig is voor een volledig onderzoek is teruggebracht van 6 uur tot 1 minuut (of zelfs minder), dankzij oplossingen zoals FortiAnalyzer, FortiSIEM, FortiXDR, FortiSOAR en Fortinet Managed Detection and Response Services. Er zijn ook echte productiviteitswinsten, met post-incident hersteltijd daalt van 12,5 uur tot 5-10 minuten in de meeste gevallen. 

Training van eindgebruikers en analisten heeft de risico's van phishing-aanvallen verminderd en de respons op incidenten verbeterd, waarbij beveiligingsteams minder uren kwijt zijn aan het afhandelen van incidenten. Bij een van onze klanten is het aantal gebruikers dat op kwaadaardige koppelingen klikt met 84% gedaald. 
Tegelijkertijd heeft de opleiding van cyberbeveiligingsprofessionals de productiviteit en efficiëntie van het beveiligingsteam gestimuleerd, evenals de ontwikkeling van hun vaardigheden.

Het gebruik van Fortinet's EDP-technologieën zou de gemiddelde tijd die nodig is om te reageren op een incident met 86% kunnen verkorten, wat resulteert in een besparing van 993.000 dollar per jaar. Het gebruik van Fortinet's CARA-technologieën, in aanvulling op EDP-oplossingen, zou resulteren in besparingen tot 99%, tegen jaarlijkse kosten van $ 1,14 miljoen.

Verbeterde productiviteit, kostenbesparingen en risicobeheersing resulteren in een terugverdientijd van 1 tot 2,5 maanden voor Fortinet EDP, en 1 tot 1,7 maanden voor een mix van EDP en CARA.

De SecOps-oplossingen van Fortinet maken gebruik van kunstmatige intelligentie, machine learning en nauwe integratie over het gehele digitale aanvalsoppervlak, waarbij beveiligingsfuncties actief zijn over een brede perimeter. Dit maakt het mogelijk om componenten en activiteiten te detecteren die de traditionele beveiliging omzeilen door zich te verbergen binnen legitieme activiteiten.
Show More
Back to top button
Close
Close