Een doorbraak in cyberbeveiliging dankzij AI ?

Op AI gebaseerde patroonherkenning kan worden gebruikt om aanvallen gericht op het spoofen van accounts te detecteren. We leggen het uit.

post-image-3
Dankzij patroonherkenning kan AI pogingen tot aanvallen detecteren met behulp van gestolen accountgegevens of andere methoden. 
De drie meest waargenomen bedreigingen met een hoog risico in de eerste helft van 2023 zijn verdachte inlogpogingen (inloggen vanuit verschillende regio's in een zeer kort tijdsinterval), verdacht gebruikersgedrag en communicatie met bekende IP-adressen, domeinen of kwaadaardige bestanden. 

Dit is althans wat naar voren komt uit de 950.000 miljard IT-events die zijn verwerkt door het Barracuda Managed XDR-platform. 

De auteurs van het onderzoek concluderen: AI blijft zich ontwikkelen en organisaties moeten zich bewust zijn van de potentiële risico's die het met zich meebrengt. Bedrijven moeten daarom stappen ondernemen om deze risico's te beperken. 
Om dit te doen, moeten organisaties ten minste multi-factor authenticatie gebruiken, maar idealiter ook een Zero Trust-aanpak aannemen. 
Daarnaast moeten werknemers voortdurend worden getraind, met name in het herkennen van phishingpogingen.
Show More
Back to top button
Close
Close