Undo, de nieuwe gsm-operator komt naar België

Het 1ste ecologisch verantwoorde gsm-netwerk komt naar België met een uniek concept: 1 geplante boom voor elke nieuwe abonnee en bijdragen aan projecten die je CO-uitstoot compenseren.

post-image-3
De nieuwe mobiele virtuele netwerkoperator, die sinds 25 juli actief is op de Belgische markt, wil de CO-uitstoot verminderen via een originele strategie. 
Zoals de naam Undo suggereert, annuleren gebruikers de voetafdruk die ze hebben gegenereerd. Voor elke nieuwe abonnee plant de operator een boom in Congo om de uitstoot te compenseren en de planeet te helpen herbebossen. 

Klanten kunnen hun steentje bijdragen aan het klimaat door hun mobiele telefoongebruik op een verantwoorde manier te beheren met behulp van de calculator in hun app. 
De 100% Belgische mobiele operator vertrouwt op het Orange Belgium netwerk om te sms'en, te bellen en te surfen op het internet. Dit zijn allemaal activiteiten die CO verbruiken. 
Consumenten die hun smartphone elke dag gebruiken, stoten zo'n 60 kg CO per jaar uit. 

Met het project van de nieuwe operator kunnen klanten hun ecologische voetafdruk compenseren via een app die automatisch de uitstoot meet die gepaard gaat met de productie van het toestel, de elektriciteit die gebruikt wordt om het op te laden, het gebruik van het mobiele netwerk (sms, oproepen, data) en de productie en verzending van de simkaart. 
Door al deze gegevens te analyseren, berekent de app de ecologische voetafdruk van het mobiele gebruik van klanten.
 
De nieuwe Belgische operator heeft aangegeven dat het samenwerkt met lokale partner IBI Village in Congo en 25 hectare bos zal aanplanten. 
Dankzij de app kunnen klanten de voortgang van het project volgen en hun bijdrage raadplegen. Ze kunnen ook verschillende gemeenschapsprojecten van IBI Village steunen, van medische hulp tot de installatie van internetverbindingen in scholen. 
Klanten bepalen zelf welke extra's aan het abonnement worden toegevoegd om de CO-uitstoot in de atmosfeer te helpen verminderen. Naast het planten van bomen kunnen klanten ook andere concrete projecten steunen die duurzaamheid bevorderen.
 
Het bedrijf raadt ook aan zijn diensten op een eSIM te gebruiken om het gebruik van plastic en de zeer beperkende verpakking en logistiek die gepaard gaan met de fysieke distributie van simkaarten te vermijden. 
Fysieke simkaarten zullen beschikbaar worden gesteld aan klanten die ze willen gebruiken of die geen telefoon hebben die compatibel is met een eSIM. 

Ter herinnering: met een eSIM kunnen gebruikers klant worden zonder de app te verlaten en zonder enige fysieke interactie. Het is de eerste CO-emissievrije en volledig elektronische abonnementsoplossing op de Belgische mobiele markt.
 
"Onze ambitie is om een gemeenschap te creëren die zich bewust is van haar keuzes om haar impact op het klimaat te verminderen. We zijn ervan overtuigd dat gebruikers meer gemotiveerd zullen zijn om voor de duurzamere optie te kiezen als we hen een CO2-neutraal mobiel abonnement aanbieden zonder impact op de prijs," zegt Laurent Bataille, General Manager van Undo.

Meer specifiek kunnen gebruikers rekenen op een 4G- en 5G-verbinding op het Orange-netwerk en verschillende prijspakketten: UNDO S (20 GB) voor 10 euro, UNDO M (40 GB) voor 20 euro en UNDO XL (200 GB) voor 30 euro/maand.

www.undo.be
 
Show More
Back to top button
Close
Close