Lenovo onthult nieuwe AI-gerichte oplossingen voor gegevensbeheer

Nieuwe "ThinkSystem DG" enterprise storage arrays leveren betere prestaties voor AI workloads. Ze zijn voorzien van nieuwe "Unified Complete" software om betere bescherming te bieden tegen "ransomware". De fabrikant heeft ook twee nieuwe GOAST-tools onthuld.

post-image-3
Lenovo heeft zijn nieuwe ThinkSystem DG en ThinkSystem DM3010H enterprise storage arrays onthuld die ontworpen zijn om AI-gedreven workloads gemakkelijker in te zetten. Het IT-bedrijf kondigde ook twee nieuwe geïntegreerde en geoptimaliseerde ThinkAgile SXM Microsoft Azure Stack-oplossingen aan die ontworpen zijn om een uniforme hybride cloudoplossing te leveren voor optimaal gegevensbeheer. 

De nieuwe flash-gebaseerde oplossingen bevatten extra beveiligingsfuncties tegen ransomware.
"Het datamanagementlandschap wordt steeds complexer en klanten hebben behoefte aan eenvoudige, flexibele oplossingen met on-premise datamanagementbeveiliging", zegt Kamran Amini, Vice President en General Manager Server & Storage, Lenovo Infrastructure Solutions Group. 

"Lenovo is niet alleen de snelst groeiende en marktleider op het gebied van flash-opslagoplossingen, maar breidt ook zijn portfolio uit met innovaties voor klanten en partners, waaronder nieuwe betaalbare en duurzame all-flash storage arrays", zegt Marco Pozzoni, EMEA Data Management Sales Director bij Lenovo. 

Op technisch vlak leveren de Lenovo ThinkSystem DG storage arrays tot 6x snellere prestaties en kosten ze tot 50% minder dan HDD arrays. De nieuwe All-Flash Array-familie beschikt over een Quad-level Cell-architectuur die speciaal is ontworpen voor leesintensieve AI-workloads.

De ThinkSystem DM3010H Storage Array is gebaseerd op de volgende generatie unified hybrid storage voor een breed scala aan workloads, waaronder file services, virtualisatie, back-up, archivering en andere I/O-toepassingen.
De Lenovo ThinkAgile SXM4600- en SXM6600-servers zijn voorzien van geïntegreerde systemen voor Microsoft Azure Stack Hub, ontworpen voor Azure Hybrid- en multicloud-ecosystemen. Deze oplossingen verbeteren de prestaties tot 183%. 

De nieuwe DG- en DM-opslagoplossingen zijn gebaseerd op de Lenovo Unified Complete Software Suite en bevatten functies voor bescherming tegen ransomware. Dit vermindert het risico op en de kosten van diefstal en verlies van gegevens. 
De nieuwe oplossingen zijn ook ontworpen om klanten te helpen hun milieu- en duurzaamheidsdoelstellingen te halen, met energiebesparingen tot 25% in vergelijking met hybride arrays.

Lenovo presenteerde ook twee nieuwe GOAST-tools (Genomics Optimisation and Scalability Tool) op basis van een Intel Select-oplossing.
Deze gebruikt opslagarrays zowel als gedeelde opslaglaag voor snelle gegevensmigratie als voor gegevensarchivering.

"Lenovo GOAST stelt ons in staat om een batch van 32 exomen parallel te verwerken in slechts drie uur, wat tot 27 keer snellere analyse garandeert. De oplossing stelt ons zelfs in staat om een volledig menselijk genoom in minder dan een uur te analyseren, wat ons baanbrekende onderzoek versnelt," zegt Abdulrahman Al Asiri, onderzoeker en promovendus bij Novo Genomics.
Show More
Back to top button
Close
Close