Sharp Europa krijgt nieuw management

Het IT-bedrijf heeft Joe Tomota benoemd tot nieuwe president om zich te richten op groei en innovatie.

post-image-3
Sharp Europe heeft Joe (Yoichi) Tomota benoemd tot President van het bedrijf. Hij zal leiding geven aan de Document Solutions business en zich richten op de ontwikkeling van Sharp NEC's IT Services, Energy Solutions en Display Solutions divisies in Europa.

Sharp Europe heeft haar hoofdkantoor in Londen en bedient klanten in de private en publieke sector, onderwijsinstellingen en overheidsinstellingen met een portfolio dat printers en andere geavanceerde technologieën, samenwerkingsplatforms en IT-diensten combineert. 
Het bedrijf maakt deel uit van Sharp Corporation, dat wereldwijd meer dan 46.000 mensen in dienst heeft.

Joe Tomota werkte 10 jaar voor de overzeese dochterondernemingen van Sharp in functies die innovatie rond MFP-besturingssystemen en grootformaat display-apparaten stimuleerden. Hij heeft ook een aanzienlijk deel van de tijd gewerkt voor Sharp Corporation in functies op het gebied van bedrijfsplanning. Meest recentelijk was hij Vice President van Sharp Europa.

"Services vormen nu een belangrijk onderdeel van ons bedrijf.  In 2021 zetten we ons eigen pan-Europese IT Service Centre op in Warschau. Dit zal worden bemand door Sharp-medewerkers, die onze klanten meertalige ondersteuning zullen bieden, tot 24/7," aldus het bedrijf. 

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf belangrijke overnames gedaan waardoor het zijn IT-dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland heeft kunnen uitbreiden. 
Dit jaar heeft het bedrijf ook IT Services divisies opgezet in Nederland en België.  

"Een van mijn prioriteiten is om deze strategie verder te ontwikkelen en uit te rollen in bestaande en onontgonnen Europese markten", aldus de nieuwe voorzitter van het bedrijf.

In 2023 bestaat Sharp 111 jaar en vorig jaar vierde het bedrijf dat 50 jaar geleden het eerste kopieerapparaat werd geproduceerd. Joe Tomota woont in het Verenigd Koninkrijk en werkt vanuit het Europese hoofdkantoor van Sharp.
Show More
Back to top button
Close
Close