De vele obstakels voor het recyclen van smartphones

Hoeveel consumenten zijn bereid om hun oude smartphone te verkopen? Volgens een onderzoek zou 40% van de consumenten hun oude apparaten blijven bewaren, ondanks de groeiende belangstelling voor wederverkoop- en reconditioneringsdiensten. Analyse.

post-image-3
Uit een nieuw onderzoek van Kantar, uitgevoerd in opdracht van iPhone refurbisher Swappie, blijkt dat er nog steeds obstakels zijn om consumenten te overtuigen afstand te doen van hun oude toestellen. 
Zo zei 41% van de ondervraagden dat ze nog niet hadden overwogen om hun oude iPhone te verkopen, ook al wisten ze dat het mogelijk was. 

Als het gaat om het verkopen van oude apparaten, is verkoop aan een elektronicawinkel de populairste optie (32%), vóór verkoop aan een vriend of familielid (28%) en verkoop aan een andere consument via een online marktplaats (27%). Slechts 12% van de respondenten zou overwegen om hun oude smartphone aan een online winkel te verkopen, 2% minder dan vorig jaar. 

Concluderend lijken veel mensen nog steeds vastbesloten om hun oude apparaten te houden, of ze nu defect zijn of perfect werken. 
Bijna twee derde van de ondervraagden (62%) wil hun werkende toestel als reserve houden. Hoewel 40% van de respondenten met een defecte smartphone niet wist dat ze er geld mee konden verdienen. Bovendien denkt meer dan een kwart (26%) van de respondenten dat het te ingewikkeld is om een apparaat te verkopen.

De resultaten benadrukken de culturele en gedragsbarrières waarmee bedrijven in de renovatiesector worden geconfronteerd. "Bij het aanmoedigen van consumenten om een circulaire aanpak te hanteren, hebben affiniteit met oude technologie en onbegrip nog steeds voorrang op een duurzamer systeem van smartphonebezit," concludeert het onderzoek.

"Het verbeteren van het wederverkoop- en renovatieaanbod is essentieel voor consumenten om het meeste uit hun oude technologie te halen. We willen dat mensen begrijpen dat zelfs als een apparaat defect of kapot is, we het nog steeds kunnen gebruiken. Dat is een belangrijk onderdeel van het circulaire model. We ontvangen iPhones in verschillende toestanden, maar onze experts in Europa kunnen hele apparaten opknappen of oude onderdelen hergebruiken om een apparaat dat anders in een la zou liggen een nieuw leven te geven", legt Martine Hardeveld Kleuver, Country Manager Benelux van Swappie, uit.
Show More
Back to top button
Close
Close