Gratis risico's voor cyberbeveiliging identificeren

De Belgische software-uitgever Ceeyu biedt bedrijven een gratis dienst aan voor het identificeren van cyberbeveiligingsrisico's.

post-image-3
De cyberbeveiligingssoftwareleverancier uit Mechelen biedt zijn klanten een gratis overzicht van de cyberbeveiligingsrisico's waaraan ze blootstaan vanuit het oogpunt van een hacker. Bepaalde functies, zoals het in kaart brengen van de digitale voetafdruk en een basisversie van een attack surface tool, zijn gratis beschikbaar voor bedrijven. Meer geavanceerde functies waarvoor gedetailleerd advies nodig is, blijven echter tegen betaling.

Bedrijven die het risico op cyberaanvallen willen verkleinen, kunnen nu naar de website Ceeyu.io gaan om een gratis account te openen. Hiermee krijgen ze toegang tot een platform dat voortdurend de digitale voetafdruk en het aanvalsoppervlak van het bedrijf in de gaten houdt. 

Met de eerste gratis functie kunnen bedrijven hun digitale voetafdruk in kaart brengen. Met andere woorden, het identificeert extern zichtbare IT- en netwerkelementen, waaronder IP-adressen, applicaties, software, e-mailadressen, bestanden en cloudopslag.

Op basis van een analyse van het aanvalsoppervlak krijgt de gebruiker een beoordeling van het kwaliteitsniveau van certificaten, e-mailverificatie, beveiliging van webtoepassingen, kwetsbaarhedenbeheer en het beheer van open poorten. Deze functie bevat ook een 'monitoring'-component die de gegevens eens per maand analyseert en een e-mail met de bijgewerkte resultaten naar de gebruikers van de dienst stuurt.

"Onze gratis dienst geeft bedrijven een beter inzicht in wat hackers kunnen vinden in hun digitale voetafdruk," legt Jimmy Pommerenke, CEO van Ceeyu, uit. 
"In tegenstelling tot gratis cyberbeveiligingsbeoordelingsprogramma's die al beschikbaar zijn op de markt, brengt Ceeyu de volledige digitale voetafdruk van een bedrijf in kaart en voert het een beveiligingsbeoordeling uit van elk zichtbaar element." 
Bovendien "biedt Ceeyu een service met periodieke updates die een overzicht geeft van de ontwikkelingen in de afgelopen periode, zodat het niet bij een eenmalige detectie en analyse blijft."

De gratis versie van de dienst bevat een aantal tools die bedrijven kunnen gebruiken om hun cybersecurity te versterken, maar zal in de toekomst verder worden uitgebreid.
Show More
Back to top button
Close
Close