Lenovo verscheept een miljoen pc's vanuit zijn fabriek in Hongarije

De IT-gigant heeft een grote stap voorwaarts gezet door een miljoen werkstations en servers te produceren vanuit zijn eerste Europese fabriek in Boedapest.

post-image-3


Na 10 maanden bouwen tijdens de Covid pandemie, opende Lenovo's eerste Europese fabriek in juni 2022 "om te voldoen aan de behoeften van klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika voor high-end serverinfrastructuur, opslagsystemen en pc-werkstations". 
Vanaf juni 2023 heeft de faciliteit oplossingen geleverd aan meer dan 1.000 klanten in 69 landen, terwijl de snelheid van de activiteiten het afgelopen jaar is toegenomen. 

"De opening van de fabriek in Hongarije was een belangrijke mijlpaal voor Lenovo, omdat het onze internationale productieactiviteiten uitbreidt en een aanzienlijk economisch potentieel vertegenwoordigt voor de private en publieke sector van het land. De levering van een miljoen eenheden is het resultaat van het afgelopen jaar van interne en externe samenwerking met onze werknemers en klanten," aldus Szabolcs Zolyomi, Plant Site Manager bij Lenovo.

Sinds de opening is het aantal werknemers op de locatie met 20% gestegen en zijn er 15 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd. Via de Lenovo Foundation, de filantropische tak van het bedrijf, is de vestiging ook een formeel partnerschap aangegaan met de lokale gemeenschap om vrijwilligerswerk en technologie te leveren aan lokale scholen en deel te nemen aan maandelijkse bloeddonaties in samenwerking met de Hongaarse Rode Kruis Stichting.

De productielocatie in Boedapest is gebouwd met het oog op duurzaamheid en sinds de opening is de isolatie van het verwarmingssysteem van het gebouw verbeterd, is de installatie van een verlichtingssensorsysteem voltooid en is het gebruik van afvalwarmte van de luchtcompressor geoptimaliseerd. De tweede fase van de installatie van zonnepanelen is aan de gang om de capaciteit te verhogen tot 4 megawatt, het equivalent van ongeveer 12 tankwagens aardgas. 
Het doel is om de uitstoot van broeikasgassen in de hele waardeketen tegen 2050 tot nul te reduceren.

De Hongaarse faciliteit maakt deel uit van de wereldwijde productiefaciliteiten van Lenovo, die 35 vestigingen in acht markten omvat en klanten bedient in 180 markten, waaronder Argentinië, Brazilië, China, Hongarije, India, Japan, Mexico en de Verenigde Staten. Lenovo staat bekend om zijn wereldwijde hybride productiemodel, dat een combinatie van interne productie en productie op contractbasis omvat.
Show More
Back to top button
Close
Close