RegTech Autenti breidt uit naar België

Marco Gouw wordt de nieuwe internationale verkoopdirecteur voor de uitgever van software voor vertrouwensdiensten. Zijn missie wordt het versnellen van commerciële compliance processen in de Benelux door middel van diensten zoals elektronische handtekeningen en elektronische identificatie.

post-image-3
"De RegTech-markt groeit met 30% per jaar", zegt Marco Gouw, directeur internationale verkoop van Autenti. "Het potentieel is aanzienlijk, aangezien de vraag naar digitale tools om veilige, snelle en milieuvriendelijke bedrijfsprocessen te beheren erg groot is. De Belgische markt heeft het voordeel dat overheid en bedrijfsleven dezelfde standaarden gebruiken, wat een aanzienlijk potentieel voor onze diensten en marktgroei garandeert."

Voor het digitaal ondertekenen van documenten combineert Autenti eIDAS (de Europese standaard voor digitale handtekeningen) met de drie bekende soorten elektronische handtekeningen (SES, AES en QES), die verschillende niveaus van authenticatie gebruiken. Daarnaast omvat Autenti's platform voor vertrouwde diensten authenticatie en identificatie van elektronische documenten, beveiligde elektronische levering en uitbesteding van bedrijfsprocessen. Gebruikers kunnen de software via een selfserviceplatform aanpassen aan lokale wet- en regelgeving, voldoen aan de strengste compliancenormen en ervoor zorgen dat de software alleen binnen de Europese Economische Ruimte klantdocumenten en -gegevens verwerkt, versleutelt en opslaat.

Om zich snel op nieuwe markten te vestigen, zal Autenti vertrouwen op lokale partnerschappen met IT-dienstverleners zoals CRM-integrators en KYC-dienstverleners.

"Onze ambitie is om voor elke sector de juiste customer journey te ontwikkelen. Als RegTech- en FinTech-bedrijf ondersteunen we al veel banken en verzekeringsmaatschappijen, die gebieden als regelgeving en compliance al beheersen", aldus Marco Gouw.

Marco Gouw heeft meer dan 20 jaar ervaring in de IT-sector in de Benelux en Duitsland. Hij heeft onder andere gewerkt voor het Belgische Telindus, Huawei en identificatiesoftware Signicat.

De uitbreiding van het softwarebedrijf Autenti in Europa volgt op een recente financieringsronde van €8,5 miljoen van de Europese investeringsfondsen 3TS, Elevator Ventures en BNP Paribas. Autenti richt zich in eerste instantie op de Benelux en DACH regio's, twee markten met een hoog groeipotentieel.
Show More
Back to top button
Close
Close