WorxInvest neemt belang in i3-Group

De Antwerpse investeringsmaatschappij is minderheidsaandeelhouder geworden in de in interactieve digitale schermen gespecialiseerde onderneming uit Diest. Deze overnamestrategie moet i3-Group in staat stellen zijn internationale groei te versnellen.

post-image-3
De investering van WorxInvest in i3-Group kadert in een gerichte overnamestrategie op het vlak van fusies en overnames en versterkt de positie van i3-Group op de markt van de visuele communicatie via het merk Vanerum.

Door onder het merk i3 een eigen assortiment technologische producten te ontwikkelen, is de voormalige Vanerum-groep erin geslaagd zichzelf opnieuw uit te vinden. 
Van een traditionele fabrikant van krijtborden en schoolapparatuur is het merk uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van interactieve omgevingen voor samenwerking en leren. 

"De wereld van het onderwijs en professionele vergaderomgevingen verandert snel. Wij hebben de producten om leerkrachten en managers van over de hele wereld te helpen profiteren van deze evolutie door hen een werkomgeving te bieden die zowel digitale oplossingen als live interactie combineert. De investering van WorxInvest zal ons helpen om i3-Group te laten groeien en ontwikkelen. We zijn erg blij dat we de juiste partner hebben kunnen aantrekken om de klaslokalen en vergaderzalen van onze klanten te blijven verbeteren door hen te voorzien van de technologie die ze nodig hebben", aldus Gert Van Erum, Executive President van i3-Group.

 "De Belgische i3-Group heeft een sterke positie in zijn sector in Europa. Het bedrijf heeft onlangs een uitzonderlijke groei doorgemaakt met zijn geïntegreerde digitale oplossingen. We kijken uit naar de samenwerking met het managementteam en zien nu al een sterk potentieel om de positie van het bedrijf op de internationale markt uit te bouwen", aldus Filip Dierckx, Executive Chairman van WorxInvest.

Beide partijen zijn overeengekomen geen informatie vrij te geven over de overnameprijs. Gert Van Erum blijft meerderheidsaandeelhouder en uitvoerend voorzitter van i3-Group.
Show More
Back to top button
Close
Close