Trend Micro anno 2023 : SaaS Security Platform leider

Welkom bij Trend Micro 3.0!

post-image-3
Welkom bij Trend Micro 3.0! Het Trend Micro van vandaag biedt totaaloplossingen voor cybersecurity op vlak van hybride cloud, netwerk, OT, endpoints, SOC ... . Met Trend Micro Vision One worden alle oplossingen samengebracht om bedrijven dankzij een uitgebreide SaaS-dienstverlening meer risico inzicht te geven, hun bedrijfszekerheid te vergroten, en hen te helpen verder te gaan dan het traditionele opsporen van cybercrime. Trend Micro is met zijn 7500 medewerkers en 2 Mia $ omzet reeds lang de antivirus markt ontgroeid.

Trend Micro begon in 1988 als bescheiden antivirus-aanbieder. Al sinds het begin loopt het voorop in technologische beveiligingsinnovatie en beweegt en past Trend Micro zich aan de voortdurende en soms tumultueuze veranderingen in het IT- en beveiligingslandschap aan. Door te leren uit fouten en altijd vooruit te kijken naar volgende potentiële bedreigingen, slaagt Trend Micro er telkens in om de juiste oplossingen op het juiste moment te leveren, zodat klanten altijd beschermd worden tegen nieuwe dreigingen.

Doorheen de jaren werd cybersecurity steeds belangrijker. “Vroeger lag de focus op het tegenhouden van computervirussen. Vandaag is het landschap van cyberrisico’s veel groter en is er nood aan de ontwikkeling van geavanceerdere instrumenten en technologieën om cyberrisico’s sneller te detecteren en de impact ervan te beperken”, zegt Steven Heyde, Regional Director Benelux bij van Trend Micro. “De pandemie zorgde ervoor dat mensen massaal gingen thuiswerken, waardoor cybersecurity-oplossingen aangepast werden aan de veranderende cloud-, werkplek- en beveiligingsomgevingen.

Voor Trend Micro was dat het ideale moment om een nieuw concept te lanceren: Trend Micro Vision One en XDR werden geboren. Trend Micro Vision One bracht voor het eerst een allesomvattend cyberbeveiligingsplatform op de markt waarin endpointbeveiliging, netwerkbeveiliging, cloudbeveiliging en e-mailbeveiliging worden gecombineerd tot de eerste geïntegreerde XDR-oplossing in de branche.

Trend Micro vandaag de dag

Trend Micro groeide doorheen de jaren uit tot een leider op het gebied van oplossingen voor cyberbeveiliging. De afgelopen drie jaar kregen bedrijven met steeds meer uitdagingen en beveiligingstools te maken. Deze explosie van tools leidde tot meer datasilo’s. Vanuit de eigen best-of-breed endpoint, netwerk en cloud oplossingen werd met VisionOne een cybersecurity risk platform gebouwd dat eigen oplossingen en die van een ecosysteem partners samenbrengt. Hierdoor krijgen klanten meer waarde dankzij de integratie met andere beveiligingstools die ze al gebruiken. Hierdoor kunnen ze meer gegevenssilo's doorbreken om een grondiger verhaal bloot te leggen over wat er binnen hun beveiligingsomgeving gebeurt, terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om tools te consolideren. Resultaat: snellere en betere detectie ( time to detect) en effectievere manier om te reageren (time to respond).

2022 was ongetwijfeld het jaar van de ecosysteemintegraties bij Trend Micro. In 6 maanden tijd groeiden de ecosysteemintegraties met 122%, van 18 integraties naar meer dan 40. En als voorloper streeft Trend Micro ernaar die mijlpaal in 2023 opnieuw te bereiken.

Door verschillende leveranciers in het Trend Micro Vision One-platform te integreren, kunnen klanten hun vermogen om hun protocollen veilig te bewaken, te testen en bij te werken op basis van de bevindingen en kwetsbaarheden die BAS-oplossingen te bieden hebben, effectief meten, beheren en verbeteren. Het biedt bedrijven de zekerheid dat hun omgeving veilig is, en bovendien dat de oplossing die zij hebben geïmplementeerd om hun omgeving te beoordelen, naar behoren functioneert”, zegt Steven Heyde.

Toekomst van Trend Micro Vision One

In de toekomst wil Trend Micro dankzij Trend Micro Vision One en de integraties in het ecosysteem hun klanten sneller laten werken en de kracht van hun tools verder versterken. Trend Micro wil blijven innoveren om organisaties wereldwijd in staat te stellen holistische beveiligingspraktijken en -processen in hun dagelijkse protocollen op te nemen door middel van gecombineerde en gesynchroniseerde inspanningen van beveiligingsleveranciers.

Hoe meer we samenwerken met ISV-partners om platformoplossingen te bouwen die ecosysteemvriendelijk zijn, hoe meer we de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen op de markt kunnen brengen”, aldus Steven Heyde.  “Elke stap die Trend Micro met partnerintegraties zet, versterkt en versnelt de technologieën en tools waarover onze klanten beschikken. Onze visie voor de periode na 2023 omvat een mantra van detect, react and predict. Wij zullen het voortouw nemen om klanten een oplossing te bieden waarmee kwaadaardig gedrag kan worden voorspeld en waarmee zij proactief in plaats van reactief hun aanvalsrisico's kunnen beheren.
 
Show More
Back to top button
Close
Close