Cronos en Microsoft tekenen mega Azure contract

De Cronos Groep heeft een nieuw meerjarencontract met Microsoft getekend voor het gebruik van de Microsoft Azure infrastructuur voor haar klanten. Microsoft stelt deze cloud- en IT-infrastructuur beschikbaar aan bedrijven en hun medewerkers.

post-image-3
Volgens Microsoft is het contract met De Cronos Groep het 'grootste in zijn soort'. Het versterkt de positie van deze technologiegroep als cloudprovider in België en Luxemburg en onderstreept zijn ambities op Europese schaal. In 2022 zijn de clouddiensten van Cronos Groep verdubbeld, wat aanzienlijk bijdraagt aan de totale omzetgroei van 20%.

Beide bedrijven verwachten dat deze exponentiële groei in de cloud de komende jaren zal aanhouden. 
"Het succes van ons vorige contract heeft bevestigd dat onze investering in de cloud de juiste keuze is. De cloud is het heden, maar ook de toekomst, van nieuwe toepassingen, gegevensbeheer en IT. Dankzij deze nieuwe samenwerking op lange termijn kunnen we opnieuw investeren in technologie en onze vaardigheden. Klanten kunnen bij ons terecht voor het volledige traject, van migratie tot onderhoud en beheer van hun cloudomgeving", aldus Dirk Deroost, medeoprichter en co-CEO van de groep.

Tegelijk legt De Cronos Groep sterk de nadruk op databeveiliging. "Belgische en Europese bedrijven erkennen steeds meer het belang van een succesvol beveiligingsbeleid, en de cloud verhoogt de bescherming tegen aanvallen van buitenaf. Onze groep beschikt over een aantal gespecialiseerde bedrijven die klanten helpen om gegevens in een cloudomgeving te beveiligen", voegt Dirk Deroost toe.

De Cronos Groep telt nu 9.000 medewerkers, waaronder meer dan 1.400 Microsoft Cloud experts, een toename in lijn met de recente omzetgroei. Om de groei te ondersteunen zet de groep ook in op training met zijn MiCA cloud academy.

"Dit contract onderstreept het belang van Microsofts investeringsprogramma 'Digital AmBEtion', dat de oprichting van een nieuwe 'datacenterregio' in België omvat. 

De omvang van de meerjarenovereenkomst voor datacenteroptimalisatie plaatst De Cronos Groep, de huidige Microsoft Partner of the Year in België en Luxemburg, in de toplaag van Microsofts Europese partners.
Show More
Back to top button
Close
Close