Bedrijven geven de voorkeur aan publieke multi-cloud

98% van de bedrijven die gebruik maken van de publieke cloud hebben een multi-cloud infrastructuurstrategie aangenomen. IT-managers gebruiken meerdere aanbieders om te profiteren van lagere kosten en meer controle over hun gegevens. De "one-stop shop" mentaliteit is voorbij.

post-image-3
Volgens een onderzoek van 451 Research (S&P Global Market Intelligence) onder 1.500 respondenten van organisaties met meer dan 1.000 werknemers is multi-cloud de nieuwe realiteit in bedrijfstechnologie.

Uit de studie blijkt dat de cloud synoniem is met bedrijfsflexibiliteit en verbeterde operationele efficiëntie. Meer dan 90% van de respondenten is het ermee eens dat de COVID-19 pandemie een krachtige drijfveer is geweest voor meer belangstelling voor en investeringen in cloudtechnologie. 

Geconfronteerd met nieuwe uitdagingen zoals meer werken op afstand en samenwerking met nieuwe zakelijke partners en leveranciers, hebben organisaties gekozen voor een multi-cloudstrategie om de flexibiliteit en schaalbaarheid te bereiken die zij nodig hebben voor deze nieuwe realiteit.

Voorbij is de "one-stop shop" mentaliteit als het gaat om de cloud. In plaats daarvan "is de multi-cloud de realiteit van zakelijke technologieomgevingen nu bedrijven zoeken naar de juiste mix van oplossingen en mogelijkheden die ze nodig hebben om effectief te werken", zegt Melanie Posey, onderzoeksdirecteur Cloud & Managed Services Transformation bij 451 Research. 

Multi-cloud is dus een blijvertje en "bedrijven kiezen voor dit model vanwege de voordelen die het biedt voor een reeks verschillende zakelijke en operationele vereisten, zoals bedrijfsflexibiliteit of toegang tot de beste technologie", vervolgt ze.
 
De studie, uitgevoerd in opdracht van Oracle, concludeerde dat 

- 98% van de ondervraagde bedrijven gebruikt of is van plan ten minste twee aanbieders van cloudinfrastructuur te gebruiken en 31% gebruikt er vier of meer.

- 96% meldde twee of meer software-as-a-service (SaaS) providers te gebruiken of van plan te gebruiken, en 45% gebruikt cloud-applicaties van vijf of meer providers.

- Multi-cloud stelt IT-afdelingen in staat te voldoen aan de specifieke technologiebehoeften van verschillende teams binnen het bedrijf.

- De twee belangrijkste drijfveren voor multi-cloudstrategieën van bedrijven zijn gegevenssoevereiniteit (41%) en kostenoptimalisatie (40%).

- Andere drijfveren voor multi-cloudstrategieën zijn bedrijfsflexibiliteit en innovatie (30%), het beschikken over de beste clouddiensten en -toepassingen (25%) en bezorgdheid over de afhankelijkheid van cloudproviders (25%).

- Multicloud-strategieën geven bedrijven meer controle over waar en hoe ze de cloud gebruiken.
Show More
Back to top button
Close
Close